životní styl

15 vánočních dekorací, které si můžete s dětmi vyrobit sami

104views

Vánoce jsou ideálním obdobím pro rodinné tvoření a společné trávení času, a co může být lepšího než si s dětmi vyrobit vlastní sváteční? Přinášíme vám 15 nápadů na vánoční dekorace, které si můžete snadno a zábavně vyrobit doma. Tyto projekty nejenže podpoří kreativitu a manuální zručnost vašich dětí, ale také poskytnou skvělou příležitost pro sblížení rodiny a vytvoření nezapomenutelných vzpomínek. Každý projekt je navržen tak, aby byl zábavný a bezpečný pro děti různého věku – od jednoduchých papírových vystřihovánek až po malé vánoční stromečky. Tyto dekorace nejen ozdobí váš domov, ale také přinesou hrdost a radost z toho, že jste je vytvořili společně jako rodina.

Další skvělou inspiraci na recepty a výtvory pro váš domov najdete na naší stránce na Facebooku. .

Nabízíme vám několik nápadů na vánoční dekorace, které si můžete vyrobit s dětmi doma:

1. Vánoční stromečky v obalu od cukroví

Všechny ty krásné sváteční košíčky jsou k ničemu, když se používají jen na cukroví! Připravte si několik příkladů a nechte své ratolesti před velkým dnem vesele skládat a lepit. Můžete přidat i malou smyčku ze stuhy a vytvořit tak nádhernou dekoraci na stromeček.

2. Sněhuláci s otisky prstů

S tímto zábavným řemeslem malování prsty můžete získat levné ozdoby, a to doslova. Doporučujeme použít pevnou plastovou baňku, abyste předešli nepříjemným nehodám, pokud se vaše dítě rozhodne baňku v rozčilení zmáčknout. Navíc budou kouzelnou vzpomínkou pro malé ručičky na dlouhá léta.

3. Korálkové bonbony

Z několika kousků čističů trubek a korálků lze vyrobit pruhované zábavné bonbony. Nekřičte o tom, ale tato činnost je skvělá i pro procvičování jemné motoriky!

4. Věnec z otisků rukou

Bavte se tím, že si vyrobíte spoustu šablon dětských rukou na zelený karton nebo papír a pak je necháte nalepit. Přidejte několik dobře umístěných červených teček a je hotovo, máte úžasný věnec.

5. Navlékání ozdob

Pokud chcete něco, co zaměstná jejich ruce, aniž by to bylo příliš náročné, pak jsou tyto navlékací ozdoby řešením. Mohou být tak jednoduché nebo tak složité, jak se vám líbí. Stačí vystřihnout kruh z odpadového kartonu. Po stranách udělejte několik zářezů. Pořiďte několik kousků vlny a pak je nechte, ať se pustí do tvoření.

6. Závěsný spirálový vánoční stromek

Tyto závěsné vánoční stromky jsou skvělou příležitostí k procvičení dovedností s nůžkami a zároveň k vytvoření zábavné dekorace. Obkreslete spirálu na kousek zeleného kartonu. Vystřihněte ji podél čáry. Ozdobte je samolepkami, bambulkami a třpytkami a pak je zavěste!

7. Domácí sněhové koule

Děti jsou rády středem dění a co může být lepšího než zachytit jejich podobu ve vlastní sněhové kouli? Nezapomeňte, že víčko sklenice od marmelády musí přilepit dospělý, jinak budete mít mokré a naštvané dítě!

8. Andělé z papírových talířů

Několika pečlivými záhyby lze skromný papírový talíř proměnit v anděla, kterého si dítě může vyzdobit podle svých představ.

9. Ozdoby z korálků

Z korálků lze snadno vytvořit ozdoby na stromeček. Pořiďte si kovová vykrajovátka na sváteční sušenky a rozložte je na plech. Nechte své ratolesti, aby spodní část vykrajovátek naplnily korálky podle svého výběru. Nechte děti sledovat, jak se v troubě rozpouštějí! Dospělý by měl roztavené plastové ozdoby z formiček na sušenky vyjmout, dokud jsou ještě teplé, ale ne horké.

10. Slané těsto Olaf

„Chceš si postavit sněhuláka?“ Ušlehejte dávku slaného těsta a nechte děti, ať se baví při vytváření vlastního Olafa. Než ho upečete v troubě, udělejte do horní části otvor, aby mohl hrdě zdobit váš vánoční stromeček.

11. Popcornové věnce s provázky

Báječnou činností pro deštivé dny, která uklidňuje a přináší uspokojení, je navlékání popcornu na bavlněné šňůrky a vytváření velmi dlouhých věnců na ozdobu stromečku.

12. Obří plstěný vánoční stromek

Pořiďte si velký kus zelené plsti a vystřihněte z ní tvar vánočního stromku. Pak vyrobte spoustu plstěných ozdob a dárků. Každý den si vaše ratolest ráda ozdobí svůj vlastní stromeček.

13. Knoflíkové ozdoby na věnce

Jednoduché, ale efektní, nechte děti vyřádit se s hromadou červených a zelených knoflíků a sledujte, jak vytvářejí tyto krásné dekorace.

14. Sněhuláci

Natřete několik dřevěných kolíčků na bílo a pak je nechte děti proměnit v tyto rozkošně drzé sněhuláky.

15. Řemeslo z tučňákových nohou

Děti neodolají příležitosti ušpinit se a pobavit se. Ať jim to stojí za to a nechte je vyrobit tyto ozdoby na nohy tučňáků. Vyrobte z nich umělecké bloky na plátno a mohou to být hotové dárky pro prarodiče.

Leave a Response