životní styl

Mnoho z nich považuje tuto rybu za užitečné, ale marně – poškozuje zdraví: nejnebezpečnější druh

18views

Nuthersiolog, specialista na hubnutí a trenér Yuri Popko psal o Fish na své facebookové stránce, která je lepší nepoužívat.

Co je nejškodlivější ryba

První první v seznamu je velká hluboká ryba. Zvláštní varování se týká druhů z Atlantické pánve, která je považována za nejvíce kontaminované toxické látky a těžké kovy.

„Čím větší je jatečně upravená těla, tím je pravděpodobnější, že zahrnuje mnoho škodlivých látek.“ Mluvíme o tuně, mezi těmi, kteří to čtou – mnoho milovníků. Cambala a Paltus z těchto regionů se také nedoporučují, “vysvětluje výživový lékař.

Yuri Popko také nazývá „špinavý“ druh Tilapie a Pangasius.

„Následující druhy ryb jsou rodina lososů: losos, pstruh.“ Většina z těch, které vidíme na policích, je uměle pěstována a je v něm jen málo výhod. V ideálním případě by to měla být divoká ryba z čistých rybníků, “přesvědčí se specialista.

Současně, když existuje na výběr mezi uměle pěstovanými rybami, krmeným speciálním krmivem a řasami a divokými rybníky, je lepší vybrat první možnost.

Kapr je typ ryb, který je infikován parazity. I když v červených rybách mohou být také.

Kolik nákladů na kvalitu

Podle Yuri Popko není vysoká cena ukazatelem ryb s vysokou kvalitou. Doporučuje výběru Pollocka, Cod, HEK, SIBAS, Drado, mořský okoun a polovinu (z čistých nádrží), stejně jako zub, jeseter, štika, pike.

Je důležité věnovat pozornost velikosti jatečně upraveného těla. Čím větší je ryba, tím starší je. V důsledku toho by ve svém životě mohla hromadit škodlivější látky ve špinavém rybníku.

„Více než 90% ryb na policích k nám přichází se zmrazeným.“ Najděte chlazenou je vzácnost, protože tato ryba rychle kazí. Pokud například taková ryba, jako je Dorado, mohou být Sibas chlazena. Nebo řeka, která je chována s námi. Například pstruh. Pouze u těchto druhů ryb neexistuje omega 3, ale je to skvělý zdroj bílkovin, “poznamenává Nutriariolog.

Nejužitečnější ryby

Nejužitečnější ryby je divoký losos, konkrétně: selhání, kig, keta, růžový losos.

„Křevice je vždy mnohem levnější, než je navrženo pro díly nebo steaky. Vždy zkontrolujte stupnice, můžete zjistit, zda se tato ryba vynořila. Co to znamená? Když ryby jde o tření, změní se to, nebo spíše měřítka, zuby se také změní. V této době dochází k nekróze (ničení) tkání, taková ryba není užitečná, ale je co nejlevnější, protože je hozena na břeh a je jednoduše shromažďována, “vysvětluje podrobně výživový specialista.

Podle něj by jatečně upravená těla vysoce kvalitního lososa měla mít dokonale stříbrné barvy a jeho maso má obyčejnou červenou barvu bez krve skvrn. Taková ryba nebude levná.

Přečtěte si také:

Yuri Popko však přesvědčí, že i ty nejvíce rozpočtové ryby mohou být velmi užitečné.

„Nejužitečnější a nejdostupnější ryba je na naší straně: sledě a makrela.“ Malý, neshromažďuje nic špatného v sobě, bohaté na bílkoviny a omega 3 tuky. Jedna výhoda! “Říká odborník na výživu.

Užitečné jsou také rybí ryby s malými velikosti: sardinky a ančovičky. Je bohatá na vápník.

Možná vás také zajímají zprávy:

Leave a Response