životní styl

Každý druhý dělá tuto chybu: v jakou denní dobu byste neměli pít čaj a proč?

15views

Množství kofeinu obsaženého v čajových lístcích závisí nejen na druhu rostliny, ale také na regionu, kde se pěstuje. Čaj z Cejlonu a Číny může obsahovat 5,5 % této látky, zatímco gruzínský nebo anglický čaj jen do 2,5 % kofeinu.

Kdo by neměl pít čaj a kdy?

Nedoporučuje se pít čaj bezprostředně po jídle. To může narušit kvalitní vstřebávání hořčíku a železa. Čokoláda obsahující hodně hořčíku by se proto neměla zapíjet čajem.

Lékaři také doporučují minimalizovat spotřebu čaje, když je nedostatek spánku nebo deprese. Účinek nápoje na nervový systém může situaci zhoršit.

Ani zdraví lidé by neměli vypít více než dva šálky čaje denně. A kdo trpí nemocemi kardiovaskulárního systému a ledvin, měl by zvolit jiné nápoje.

Jak správně pít čaj

NA černý čaj Vhodné je přidat plátek citronu. Kyselina askorbová, kterou ovoce obsahuje, napomáhá vstřebávání bioflavonoidů. Tímto způsobem dosáhneme mírného analgetického účinku a také pomůžeme prodloužit mládí těla.

Zelený čaj schopný odstranit přebytečnou tekutinu z těla. Pokud netrpíte otoky, pak při pití zeleného čaje nezapomínejte pít čistou vodu. Pokud přidáte med do nehorkého nápoje, bude užitečný v boji proti volným radikálům.

Červený čaj indikován pro lidi s problémy se zrakem. Vitamín A ve svém složení se nejlépe vstřebává s vitamínem E. Ten se nachází ve zdravých tucích.

Žlutý čaj Kvůli vysokému obsahu tříslovin byste ho neměli pít nalačno.

Bílý čaj bohaté na vitamín C, který se časem ničí. Proto by se tento nápoj měl vypít ihned po uvaření. Bílý čaj obsahuje také chlorofyl, proto příznivě ovlivňuje hladinu hemoglobinu v krvi.

Také by vás mohly zajímat novinky:

Leave a Response