Chléb je pro většinu rodin nezbytným produktem. Dnes je na pultech obchodů velký výběr různých chlebů. Jak vybrat užitečnou? Je opravdu nutné kupovat pouze černé pečivo a vzdát se bílého?
Když se chléb peče z prémiové nebo prvotřídní mouky, nemá pro tělo prakticky žádné výhody. Kromě toho, že zasytí a dodá energii, může takový chléb způsobit přibírání na váze. Bohužel při výrobě mouky a přípravě takového chleba mizí všechny vitamíny a mikroprvky. Tento chléb je bílý, velmi chutný a na pohled krásný.
Proč se černému chlebu říká zdravější?
Nespoléhejte ale jen na název chleba. Přečtěte si jeho složení: čím více určité složky, tím blíže k vrcholu seznamu bude. Pokud je úplně na konci uvedena celozrnná mouka nebo otruby, pak je těchto přísad v chlebu minimum.
Je kvasnicový chléb škodlivý?
Bez droždí nebude chléb nadýchaný. Ať už výrobce použije běžné pekařské droždí nebo přidá kvásek, není v tom žádný podstatný rozdíl. Všechno je to kvasnice. Jejich úkolem je „vykynout“ těsto. Při pečení ale veškeré droždí odumře. Proto se nedostanou do těla a nemohou způsobit žádnou škodu.
Přečtěte si také: