Neobvyklý recept na solení sádla: nejjemnější a nejaromatičtější – ne nadarmo ho hospodyňky tají
11
Sádlo je oblíbeným produktem mnoha Ukrajinců, ale existuje recept, díky kterému si ho zamilují i ti, kteří ho ještě nikdy nejedli. Sádlo je prostě mistrovské dílo.
A hlavní tajemství je v pivu. Právě pivo dělá sádlo ještě křehčím a chutnějším. A jaké aroma!
Ingredience:
- 1 kg tuku s vrstvami masa;
- 0,75 l světlého piva;
- cibulová kůra (5 cibulí);
- 1 hlava česneku;
- sůl – 3-4 lžíce. lžíce soli;
- pepř – 1 lžička.
Příprava:
- Vezměte pánev, nakrájejte sádlo na kousky a vložte do nádoby. Zalijeme pivem a po stranách položíme slupky z cibule.
- Sádlo přivedeme k varu a vaříme na středním plameni 25–30 minut. Vypněte oheň a nechte sádlo vychladnout přímo v pánvi s pivem.
- Česnek oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, můžeme použít lis. Smíchejte česnek se solí a pepřem.
- Sádlo ze všech stran potřeme směsí česneku, soli a pepře. Vložte do sáčku a nechte den v lednici, poté je lepší skladovat v mrazáku. Sádlo stačí před použitím vyjmout z mrazáku, aby stihlo změknout.
Sádlo v pivu je neuvěřitelně jemné, aromatické a chutné. Oceníte to vy i vaši hosté.
Také by vás mohly zajímat novinky:
add a comment