Která říční ryba je nejzdravější?
Mezi nejužitečnější druhy říčních ryb patří sumec, kapr, karas, štika a candát.
Kapr pomáhá zlepšovat funkci střev, urychluje metabolismus a také pomáhá normalizovat hladinu cukru v krvi. Také konzumace kapra umožňuje mozku aktivně pracovat, zlepšuje paměť a dokonce má omlazující účinek na celé tělo.
karas. Vitamíny A, B, C, E, PP, dále jód, fosfor, fluor, vápník, hořčík, sodík, železo, síra – to vše člověk přijímá, když jí karas. Díky tomu má dobrou pleť a vlasy a také silný imunitní systém. Rovněž konzumace karase je indikována na podporu činnosti štítné žlázy. Jediný problém, dá-li se to tak nazvat, je velké číslo. kosti vybrat při konzumaci takové ryby.
Štika – dravec, jehož maso je také bohaté na vitamíny a mikroelementy. Tělo ho snadno vstřebává, takže se všechny prospěšné látky dostanou na místo určení.
Zander neobsahuje prakticky žádný tuk. A živin, tj. Obsahuje spoustu látek užitečných pro lidské tělo. Sodík, draslík, vitamíny A, B6, C, niacin, thiamin, železo, vápník, hořčík, fosfor pozitivně působí na kosti a svaly. Candát pomáhá předcházet kardiovaskulárním onemocněním.
Které ryby je lepší nejíst?
Neexistují žádné druhy říčních ryb, které by byly přímo kontraindikovány ke konzumaci. Velký význam má však stanoviště ryb. Největším nebezpečím je, že říční ryby mohou být napadeny parazity, protože nejsou zmrazené. Vyvarujte se konzumace ryb, jejichž původ neznáte.
Vaření říčních ryb by mělo zahrnovat důkladnou tepelnou úpravu. To vám umožní zničit případné parazity a jejich vajíčka. Vařené, dušené nebo pečené rybí pokrmy jsou zdravější. A smažení dodává obecně zdravému produktu další kalorie.
Také by vás mohly zajímat novinky: