životní styl

Jak zelený čaj ovlivňuje zdraví – odborníci na výživu učinili nečekané prohlášení

17views

Zelený čaj je zdravý nápoj, ale stále existují kontraindikace. Kdo ji může pít a kdo by ji neměl zařazovat do svého jídelníčku.

Pro lidi, kteří po jídle pociťují určité zažívací potíže nebo zažívají břišní potíže, je důležité vybírat potraviny zvlášť pečlivě. Některá jídla a nápoje totiž mohou mít pozitivní vliv na trávení, jiné naopak způsobují nadýmání. I zdravý člověk může pociťovat nadměrnou plynatost z konzumace luštěnin nebo sody.

Lékaři se domnívají, že nadýmání je jedním z příznaků určitých poruch trávení. Ke zlepšení metabolismu obecně stačí změnit jídelníček. Neexistují žádné produkty, které by vyléčily vážnou nemoc, ale existují některé, které vám pomohou cítit se pohodlněji.

Jaké jsou výhody zeleného čaje pro žaludek?

Podle americké nutriční specialistky Sarah Logan obsahuje zelený čaj velké množství aminokyselin, polyfenolů a sacharidů. Antioxidanty, které obsahuje, pomáhají snižovat záněty ve střevech. A polyfenoly podporují činnost střevních bakterií zodpovědných za trávení. Katechiny jsou prospěšné pro střevní mikrobiotu, proto chrání před nadměrnou tvorbou plynů.

Přečtěte si také:

Kdo by neměl zneužívat zelený čaj?

Ale obsah kofeinu v zeleném čaji by neměl být ignorován. Tato složka činí nápoj ve velkém množství nežádoucím pro osoby, které zejména trpí kardiovaskulárními chorobami a mají také problémy s usínáním.

Předtím jsme si řekli

Leave a Response