životní styl

Je možné uchovávat čokoládu v lednici, budete překvapeni, když uslyšíte odpověď

94views

Každý produkt má své vlastní skladovací vlastnosti. To je obvykle uvedeno na obalu. Pokud jste tedy zvyklí dávat vše, co si koupíte na vaření, do lednice, neměli byste to dělat s čokoládou.

Proč byste neměli dávat čokoládu do lednice

Za ideální teplotu pro skladování čokolády odborníci říkají 15-18 stupňů. V tomto případě by měla být vlhkost nízká. Všimněte si, že teplota v chladničce je nižší než 5 stupňů a vlhkost je poměrně vysoká. Není tedy vhodná pro skladování čokolády.

Express s odkazem na odborníka na skladování potravin Joshuu Houstona vysvětluje, proč může být skladování čokolády v lednici škodlivé.

Za prvé, čokoláda je poměrně buněčný produkt. Snadno absorbuje různé vůně šířící se kolem. Takže po dlouhém ležení na poličce lednice budete muset sníst třeba kostku čokolády s příchutí klobásy.

Za druhé, čokoládová tyčinka ztratí svou přirozenou barvu a pokryje se bílým povlakem. Vzhled takového dezertu jeho konzumenty opravdu nepotěší.

Kde skladovat čokoládu

Vyberte si poměrně suché místo, chráněné před přímým slunečním zářením. Sledujte okolí komodit. V blízkosti by neměly být žádné potraviny nebo látky se silným aroma. Pokud jde o teplotní režim, doma je zcela normální skladovat čokoládu nebo sladkosti z ní vyrobené při pokojové teplotě. Nevybírejte však skříňky, které jsou umístěny vedle topných zařízení, trouby nebo sporáku.

Rozbalenou čokoládovou tyčinku je lepší zabalit do papíru nebo fólie, aby se minimalizoval vstup vzduchu.

Leave a Response