životní styl

Proč si lít kávu do záchodu – tato rada funguje: neuvěříte, dokud to sami nevyzkoušíte

38views

Existuje mnoho způsobů, jak využít kávovou sedlinu. Je to vynikající hnojivo pro rostliny a také tělový peeling. Ale jen málo lidí ví, že kávová sedlina se dá použít k čištění vodovodních armatur.

Proč vyhazovat kávovou sedlinu do záchodu?

Nepříjemný zápach na toaletě se může stát častým návštěvníkem i při pravidelném čištění. Mezi možné příčiny patří zbytky pracího prostředku, vodní kámen a ucpané potrubí.

Dusík, obsažený ve velkém množství v kávové sedlině, pomůže vyrovnat se s nepříjemnými pachy. Jako dodatečný efekt budeme mít přirozené provonění místnosti. Kávová sedlina má schopnost odmašťovat povrchy a bojovat proti plísním.

Jak používat kávovou sedlinu k čištění toalety

Do misky nebo jiné nádoby nasypte 4-5 lžic kávové sedliny. Přidejte 3-4 litry vroucí vody. Výrobek ochlaďte na 40 stupňů. Nalijte do záchodu a několik hodin nesplachujte, nejlépe přes noc.

Jak může kávová sedlina poškodit vaši toaletu

Důležité je dodržovat střídmost a neopakovat očistnou proceduru s kávovou sedlinou častěji než jednou za měsíc. Také byste neměli pokaždé po uvaření kávy házet sedlinu do záchodu. V potrubí se totiž může hromadit velké množství kávové sedliny a vést k jejich ucpání.

Také by vás mohly zajímat novinky:

Leave a Response