životní styl

Šťáva z této zeleniny je výborným prostředkem při léčbě popálenin, modřin, kožních problémů a vředů.

101views

Dříve jsme psali o prospěšných vlastnostech hroznů.

Brambory jsou známé vysokým obsahem vitamínu C – 100 g výrobku obsahuje asi 17 mg tohoto vitamínu. Obsahuje také vitamíny A a B. 70–80 % brambor tvoří voda, takže je mylné se domnívat, že brambory přispívají k přibírání na váze. Potraviny s velkým množstvím oleje (jako jsou smažené brambory nebo hranolky) však mohou ve skutečnosti vést k nárůstu hmotnosti.

Brambory obsahují asi 17 % škrobu a jsou jedním z nejlepších přírodních zdrojů škrobu. Naklíčené brambory byste ale jíst neměli, škrob v nich se totiž mění na cukr, což může být zdraví škodlivé.

Většina živin v bramborách je koncentrována pod slupkou. Konzumací brambor se slupkou si všechny tyto živiny zachováte, ale bez nich získáte převážně sacharidy.

Bramborová šťáva je výborným prostředkem při léčbě popálenin, modřin, kožních problémů, vředů, ale i rakoviny prostaty a dělohy.

Jaké jsou výhody bramborové šťávy?

Při pravidelné konzumaci má bramborová šťáva příznivé vlastnosti:

• nasycuje tělo vitamíny a minerály
• posiluje imunitní systém;
• zrychluje metabolismus;
• aktivuje krevní oběh;
• zmírňuje horečku;
• zmírňuje bolesti v krku, hlavy, bolesti svalů a kloubů;
• čistí a posiluje cévy;
• normalizuje srdeční rytmus;
• zlepšuje činnost trávicího a močového systému;
• snižuje krevní tlak;
• zvyšuje hemoglobin;
• snižuje koncentraci cholesterolu a cukru;
• odstraňuje odpad, toxiny, soli a kyselinu močovou;
• dodává energii a dodává energii;
• zmírňuje nervozitu, úzkost a nespavost;
• zvyšuje odolnost vůči stresovým situacím;
• aktivuje regeneraci;
• zpomaluje stárnutí organismu;
• předchází rakovině.

Pro své mírné diuretické vlastnosti slouží nápoj jako prevence urolitiázy. Pomůže těhotným ženám zbavit se toxikózy a během laktace normalizuje trávení.

Také by vás mohly zajímat novinky:

Leave a Response