životní styl

Proč zkušené hospodyňky namáčejí ořechy před jídlem – tohle jste rozhodně nečekali

71views

K odstranění nečistot

Prvním důvodem namáčení je důkladné vyčištění ořechů. Zkuste ořechy namočit na 20 minut do vody a uvidíte, kolik nečistot se z nich vyplaví. To platí zejména v případě, že ořechy jíte syrové a nepodrobujete je tepelné úpravě.

Pro zlepšení chuti

Zkušené hospodyňky tvrdí, že ořechy, které jsou nějakou dobu ve vodě, získávají lepší chuť. Je to způsobeno tím, že se z nich vyplavují třísloviny, které mohou dávat hořkou nebo kyselou chuť. Například jako vlašské ořechy.

Na recepty

Některá jídla vyžadují, aby byly ořechy během procesu vaření chvíli namočené. Díky tomu se produkt snadněji brousí.

Pro pozitivní vliv na zdraví

Odborníci tvrdí, že namáčení ořechů je dostane do formy, která je snáze stravitelná, což znamená, že tělo dostane vyšší dávku živin.

Jak správně namáčet ořechy

Pro různé druhy ořechů se doporučují různé doby namáčení. Mandle by tedy měly být namočené ve vodě po dobu 12 hodin. Vlašské ořechy, arašídy a lískové ořechy budou potřebovat 8 hodin.

Nejprve ořechy v misce zalijte teplou vodou, dokud je tekutina zcela nepokryje. Přidejte sůl: 1 lžička na 150 g ořechů. Promícháme a necháme chvíli odležet. Sůl pomůže zbavit se i malých škůdců, kteří se v produktu mohli usadit.

Přečtěte si také:

Špinavou vodu slijte a ořechy opláchněte čistou studenou vodou. Osušte je položením na papírové ubrousky. V případě potřeby je před konzumací osušte v troubě nebo mikrovlnné troubě.

Leave a Response