životní styl

Jak správně používat prací gel – pamatujte na tato pravidla, jinak si zničíte auto

47views

Dříve jsme vám řekli, jak to udělat správně rukama.

Gel proti mastným skvrnám

Efekt je jako u klimatizace

Zkušené hospodyňky při praní prádla s gelem kondicionér nepřidávají. Koneckonců, tento produkt proniká hluboko do tkanin, ale nepoškozuje je. Po vyprání bude oblečení hebké a bude mít lehkou příjemnou vůni, jako po použití kondicionéru.

Kam nalít gel: do přihrádky nebo bubnu

Chcete-li odpovědět na tuto otázku, nejprve si pozorně přečtěte návod k vaší pračce. V naprosté většině případů bude indikovat, že je třeba nasypat prací prostředek do speciální přihrádky. Pokud je však méně otázek ohledně prášku, pak má gel speciální konzistenci. Tekutý prací prostředek nevyžaduje k rozpuštění velké množství vody. Po nalití na suché prádlo v pračce se tedy může zcela vyprat.

Jedinou výjimkou je odložené mytí. Pokud vložíte věci a prací prostředky na praní předem, musíte gel nalít do přihrádky. V opačném případě může v důsledku dlouhodobého přímého kontaktu se suchým oblečením zanechat skvrnu, kterou nelze odstranit.

Kolik gelu použít na mytí věcí

Doporučujeme spolehnout se na návod k pracímu prostředku. Pokud si nejste jisti mírami, je lepší použít méně gelu než více. Také pokud během praní zaznamenáte značné množství pěny, znamená to, že by se měl také snížit objem pracího prostředku. V průměru se doporučuje použít 70-150 ml gelu v závislosti na typu pracího prostředku, počtu kusů prádla a stupně jejich znečištění. Většina hospodyněk však přiznává, že pracího prostředku nasype o třetinu méně, než uvádí výrobce.

Je gel vhodný na ruční mytí?

Občas nastane situace, kdy potřebujete akutně vyprat jednu věc, ale nechcete pro ni spustit cyklus pračky. Nebo je tam hodně špinavé oblečení, které by se nemělo dávat do pračky, aby se nepoškodilo. Můžete mít také oblečení, které nelze prát v pračce. Můžete použít gel na mytí rukou? Naše odpověď: ano, můžete!

Ve srovnání s sypkým práškem pro automatické stroje se gel mnohem lépe rozpouští ve vodě. To je jeho hlavní výhoda. Při ručním praní proto klidně přidejte trochu tekutého pracího prostředku.

Leave a Response