životní styl

I po několika vypráních budou džíny vypadat jako nové – 4 užitečné tipy

49views

Dnes jsou džíny univerzálním prvkem šatníku. Je snadné vytvářet obrázky v různých stylech. Pokud má každý ve vaší rodině také džíny a více než jedny, pak budete potřebovat tyto tipy. Jak prát džíny, aby neztratily svůj tvar a barvu a také si zachovaly vzhled nového po velmi dlouhou dobu?

Jemné praní ve studené vodě zachová barvu

Téměř všechny džínové látky působí docela tuhým dojmem. To však neznamená, že byste pro takové věci měli volit intenzivní režimy mytí.

Šetrné praní ve studené vodě zabrání sražení vašich džín a také zachová jejich barvu.

Praní džínů naruby, aby se zabránilo vyblednutí

Všechny věci by se měly prát naruby. Tato rada je také velmi relevantní pro džíny. Intenzivní tření, stejně jako kontakt s pracím prostředkem, totiž může vést k vyblednutí barvy. To platí zejména tehdy, když se tmavé džíny perou práškem, který se ještě nestihl dobře rozpustit ve vodě.

Samostatné nakládání je klíčem k dobrému vzhledu

Džíny by se neměly prát společně s jiným oblečením. Jsou vyrobeny z přírodní tkaniny, která snadno absorbuje jiné barvy. Džíny mohou „krvácet“ například i na světlé košili.

Přečtěte si také:

Sušení pod širým nebem

Džíny vyrobené z husté tkaniny zůstanou při sušení v interiéru dlouho vlhké. To může vést k nepříjemnému zápachu. Zkušené hospodyňky tedy takové věci suší pod širým nebem.

Leave a Response