životní styl

Můžete si zničit oblečení a poškodit pračku: tyto kusy nikdy nedávejte do pračky

58views

Dnes si můžete koupit zařízení různých cenových kategorií a dokonce i použité. Neuškodí ani nedostatek vody – existují pračky se speciální nádrží na vodu. Vložte oblečení, přidejte prací prostředek a počkejte na výsledek.

Dříve jsme vám řekli, jak to udělat správně.

plavky

Většina plavek je vyrobena z látky, která je příliš citlivá na intenzivní praní a ždímání, proto je nedávejte do pračky, pokud si těchto věcí vážíte.

Nejlepším způsobem čištění plavek je lehké ruční praní. Nejprve je opláchněte v teplé vodě, abyste odstranili říční nebo mořské bahno. Poté je namočte na 30 minut do světlého roztoku pracího gelu. Poté dobře opláchněte, ale příliš je nevyždímejte, aby nedošlo k poškození lycry. Vysušte je na vzduchu.

Podprsenky

Za prvé, design takového spodního prádla je docela zvláštní a tkaniny jsou příliš jemné. Praní v bubnu je proto může poškodit a zdeformovat.

Za druhé, háčky se mohou zachytit do otvorů v bubnu a poškodit pračku. Jedná se o nákladnou opravu. Háčky se mohou zachytit i na jiném oblečení, které se pere společně.

Pokud se vám přesto nechce prát podprsenku ručně, vložte ji do speciálního sáčku na prádlo. Ale krátké namáčení a ruční praní bude pro takové věci ideální.

Vlna a kašmír

Nejčastějším problémem při praní věcí z kašmíru nebo vlny je, že se výrazně srazí. Nevyhnutelně se také objeví zádrhely a spleti.

Takové oblečení se doporučuje namočit na 30 minut do studené vody s pracím prostředkem. Poté dobře opláchněte a osušte, aby nedošlo k deformaci.

Péřové polštáře

Polštáře plněné peřím nebo prachovým peřím v žádném případě neperte v pračce. Existuje velmi vysoké riziko, že si plnič najde cestu ven a rozstříkne celou pračku. Jeho malé částice mohou zařízení navždy zničit. A péřový polštář po takovém praní sotva využijete.

Některé ženy v domácnosti praktikují praní polštářů s umělou výplní. Pokud je to pěnová guma ve velkých kusech, zůstane v povlaku na polštář. Když je však mokrý, bude takový polštář velmi těžký a přetížením může poškodit pračku. Tento postup lze provádět pouze s malými polštářky a prát jeden po druhém. Z tohoto důvodu byste do bubnu neměli vkládat příliš velké kusy prádla, i když je látka vhodná k praní.

Polštáře s efektem tvarové paměti také nejsou vhodné pro praní v pračce. Polyuretanová pěna, ze které jsou vyrobeny, se může během mycího procesu zničit.

Oblečení s dekoracemi

Flitry a brože, velké množství látkových ozdobných prvků, korálků a efektních knoflíků jsou známkou toho, že se takové věci nedávají do pračky. Mohou poškodit jak jeho části, tak prádlo, které se pere společně, a také ztratit svůj vzhled.

Kůže

Oblečení z pravé kůže stačí otřít vlhkým hadříkem nebo speciálními čisticími ubrousky. V případě silného znečištění kontaktujte čistírnu.

Přečtěte si také:

Jemné tkaniny

I když to na etiketě není uvedeno, neriskujte prát večerní šaty z krajky, šifonu, hedvábí nebo saténu v pračce. I ten nejjemnější cyklus může látku poškodit.

Samet a semiš

Chemické čištění je jedinou možností pro semišové nebo sametové předměty. Pokud jsou skvrny silné a vyžadují speciální prostředky, svěřte je odborníkům na chemické čištění.

Leave a Response