životní styl

Přidejte si do kávy sůl a nikdy vám nebude chutnat lépe.

118views

Stačí vám káva s cukrem na to, abyste vstali? Mnoho lidí si nedokáže představit ráno bez sladké kávy, ale jak je všeobecně známo, cukr by se neměl konzumovat v nadměrné míře. Vyzkoušejte proto tuto alternativu a vaše káva bude chutnat ještě lépe.

Nejčastěji se jedná o kávu instantní nebo sypanou, ale stále častěji dáváme přednost kávovarům. Černá káva má hořkou chuť, kterou mnoho lidí nemá rádo, a proto si nápoj sladí cukrem. Existuje však způsob, jak množství cukru snížit a zbavit se hořkosti.

Jaké jsou výhody pití kávy? Tady je důvod, proč byste ji měli pít

Ačkoli kolem kávy panuje mnoho mýtů, bezpochyby má mnoho výhod – Kávě lze přičíst protizánětlivé účinky, brzdí rozvoj rakoviny, ischemické choroby srdeční a aterosklerózy.

Kromě toho kofein a mnohé minerály z kávy skvěle podporují nervový systém a činnost mozku,“ vysvětluje Paulina Górska, dietoložka z Nutripoint Diet Center v Rzeszowě.

Poznamenala také, že káva stimuluje metabolismus a podporuje peristaltické pohyby střev, což může být prospěšné pro lidi, kteří chtějí zhubnout.

Nemáte rádi hořkou chuť kávy? Místo cukru přidejte tuto složku

Připadá vám káva bez cukru hořká a trpká? Místo cukru můžete přidat… sůl. Zní to originálně a nepřesvědčivě, ale opravdu to funguje. Špetka soli přidaná do kávy odstraní hořkou a kyselou chuť. Díky tomuto triku už nebudete muset do nápoje přidávat cukr, což může mít pozitivní vliv na vaše zdraví.

Leave a Response