životní styl

Někdo střílel do oken Slováků. Lidé slyšeli jen duté rány a rozbité sklo.

85views

V Petržalce zažívají obyvatelé nepříjemné chvíle. Nejméně tři rodiny se musí vyrovnat s tím, že jim někdo prostřílel okna, informovaly tvnoviny.sk.

Nepříjemný zážitek paní Kataríny

Jednou z obětí je paní Kateřina, která bydlí v šestém patře. Před několika týdny uslyšela v noci sérii hlasitých rán. „Zaznamenala jsem zvuk tříštícího se skla a několik dutých ran,“ popsala svůj zážitek.

Nejprve si myslela, že něco spadlo, ale nic podezřelého nenašla. Když však o dva dny později otevřela okno, zjistila, že ve vnějším skle jsou dvě díry. Catherine zavolala policii, která dospěla k závěru, že díry mohly být způsobeny vzduchovkou. „Policisté mi řekli, že rána byla přímá, což naznačovalo, že výstřel mohl přijít z bytového domu naproti. Zdokumentovali to fotografiemi, ale já z toho činžovního domu nikoho neznám,“ prozradila.

Podle policie může být střelba přestupkem s pokutou do 50 eur a je nepravděpodobné, že by se pachatele podařilo vypátrat.

Policejní vyšetřování pokračuje

Mluvčí Krajského ředitelství policie v Bratislavě Michal Szeiff uvedl, že případ vyšetřuje odbor kontroly a v současné době probíhá šetření.

Několik případů

Incident u paní Kateřiny nebyl jediný. Jiná rodina si všimla díry po kulce ve třetím patře, což naznačuje, že střelec vystřelil několikrát nebo že střelců mohlo být více.

Před několika dny portál informoval o dalším případu. Rodina z osmého patra zaregistrovala o víkendu prostřelené okno, když kolem poledne zadrnčelo sklo. „Byla to velká rána. Vyběhl jsem z kuchyně, prohledal byt, ale nic jsem nenašel. Když se muži vrátili z procházky se psy, syn mi ukázal prostřelené okno,“ popsala Maria svůj zážitek. Policie tehdy naznačila, že mohlo jít o ptáka.

Obyvatelé Petržalky zůstávají v nejistotě

V Petržalce se obyvatelé cítí ohroženi a čekají na výsledky policejního vyšetřování. Doufají, že pachatel nebo pachatelé budou identifikováni a potrestáni, aby se podobné incidenty neopakovaly.

Leave a Response