životní styl

Lidé začali na pláže nosit mouku. Tento trik jim zachránil nervy

364views

Odpočinek na pláži je sám o sobě příjemný, pokud přijdeme k vodě řádně připraveni. Mezi online plážovými fanoušky se objevil nový nápad, jak si život u moře usnadnit. Ukázalo se, že mnoho lidí si do plážových tašek přibalí nádoby s kukuřičnou moukou. V čem tento neobvyklý trik spočívá?

Jak se zbavit písku přilepeného na těle?

Existuje jedna – zdánlivě drobná – nepříjemnost, která trápí všechny návštěvníky pláže. Je to písek, který se vám lepí na ruce a tělo. Snadno ulpívá na pokožce navlhčené vodou a na místech natřených opalovacím krémem.

Možná se to nezdá, ale jíst plážové občerstvení s rukama pokrytýma pískem a odcházet z pláže s pískem na těle a nohou není příjemné. O jednoduchý trik, jak se všudypřítomného písku z těla zbavit, se podělili uživatelé internetu. Stačí si s sebou vzít trochu mouky nebo kukuřičného škrobu.

Co se za tímto neobvyklým nápadem skrývá?

Nádoba na kukuřičnou mouku: jednoduchý trik na pláž

Pokud se chystáte k moři a chcete si usnadnit odstraňování písku z pláže, vezměte si s sebou nádobu s moukou nebo kukuřičným škrobem, radí plážoví turisté.

Pokud se vám na rukou nebo na těle vytvoří těžko odstranitelná a odolná vrstva písku, jednoduše si do rukou vetřete trochu kukuřičného škrobu nebo si jím posypte špinavou pokožku. Pak stačí chvíli počkat a písek setřást. Během okamžiku se od pokožky oddělí.

Mouka a kukuřičný škrob absorbují vlhkost, která způsobuje, že se písek lepí na kůži.

A to nejsou jediné plážové výhody, které přináší trocha kukuřičné mouky.

Kukuřičná mouka: pomáhá nejen s pískem

Mouku i kukuřičný škrob lze použít jako nouzovou léčbu podráždění od slunce.

Stačí je smíchat s trochou vody a potřít jimi spálené místo. Tuto směs nechte na pokožce působit 15 minut a poté ji opláchněte vodou. Zklidní spáleninu a vytvoří na pokožce ochrannou bariéru.

Stejným způsobem bude na pokožku působit i mastek nebo dětská posypka. Pomůže absorbovat vlhkost z pokožky a ochrání tělo před sluncem.

Leave a Response