životní styl

Zlepšuje trávení, omlazuje, pomáhá překonávat stres. Vypijte sklenici denně

205views

Šťáva z granátového jablka zmírňuje reflux, zlepšuje trávení, působí proti stresu, omlazuje, snižuje hladinu cukru. To zní jako elixír zdraví! A nejen to, má také mnoho vitaminů, antibakteriální a antivirové účinky. Neexistují prakticky žádné kontraindikace jeho konzumace a je vynikající! Co byste měli vědět o šťávě z granátového jablka? Kdy byste ji měli užívat?

Granátové jablko – o jaký druh ovoce se jedná?

Granátová jablka jsou v Polsku stále oblíbenější. Toto ovoce roste v povodí Středozemního moře, ale dnes ho snadno koupíte prakticky na každém trhu. Dužina granátového jablka se skládá z charakteristických šťavnatými semeny.

Granátové jablko je vynikající do salátů, dezertů a moučníků. Pro milovníky sladkých a slaných kombinací bude chutným doplňkem zeleniny se sýrem feta nebo halloumi, grilované zeleniny, krémových paštik nebo hummusu, ale i pečených ryb nebo masa.

Z granátového jablka s šťávu lze také připravit. Doporučuje se také jako přírodní doplněk stravy, podpora při léčbě mnoha onemocnění.

Zdravotní vlastnosti šťávy z granátového jablka. Dobrá zpráva pro diabetiky

Granátové jablko, a zároveň šťáva z granátového jablka, je nízkokalorické – ve 100 g ovoce je pouze 83 kalorií. Mohou ho proto bez obav pít lidé s cukrovkou 2. typu, lidé s buňkami citlivými na inzulin a lidé na redukční dietě. Sklenice šťávy z granátového jablka se dokonce doporučuje jako domácí prostředek k rychlému snížení glykémie (hladiny cukru v krvi).

Kromě toho má ovoce vysoký obsah zdraví prospěšných živin. Granátové jablko je vitaminová bomba. Obsahuje vitaminy skupiny B, vitaminy C, E a K a také řadu minerálních látek: draslík, fosfor, zinek, měď, mangan a hořčík.

Šťáva z granátového jablka zlepšuje trávení a zabraňuje refluxu

Pokud trpíte refluxem nebo pálením žáhy, nepříjemným pálením v jícnu, říháním nebo refluxem, vypijte sklenici šťávy z granátového jablka. a vaše příznaky zmizí, protože má neutralizující účinek na trávení šťávy a má uklidňující účinek na sliznici trávicích orgánů.

Granátová jablka pomáhají léčit také průjem, nevolnost, bolesti břicha a žaludeční a dvanácterníkové vředy.. Šťáva z granátového jablka díky obsahu vlákniny urychluje metabolismus a je přírodním prebiotikem.

Granátové jablko má pozitivní vliv na nervový systém a ženské hormony.

Díky významnému množství vitaminů skupiny B má tento nápoj pozitivní vliv na fungování nervové soustavy a hormonů. zmírňuje stres. Doporučuje se nervózním lidem, kteří mají stresující zaměstnání, málo spí nebo jsou emočně labilní.

Plody a šťáva z granátového jablka se doporučují také v jídelníčku žen trpících bolestivou menstruací. Granátové jablkoobsahuje fytoestrogeny, takže zmírňuje křeče v podbřišku a dokonce pomáhá při náhlých změnách nálad, a to i v období menopauzy. Je také vynikající pro zmírnění následků PMS, tj. premenstruační syndrom.

Granátové jablko má silné antioxidační účinky

Šťáva z granátového jablka granátové jablkoobsahuje také cenné antioxidanty včetně polyfenolů a tříslovin, které pomáhají odstraňovat toxiny z těla a zpomalují stárnutí buněk.

Šťáva z granátového jablka také vykazuje schopnost odstraňovat z těla volné radikály, které jsou zodpovědné za většinu civilizačních chorob, včetně rakoviny. Pravidelné pití šťávy z granátového jablka se doporučuje jako prevence rakoviny. Američtí vědci prokázali, že šťáva z granátového jablka může pomoci potlačit rozvoj rakoviny prostaty.

Granátové jablko pro pleť a krásu

Šťáva z granátového jablka s vysokým obsahem vitamínů a minerálů má také pozitivní účinky na zdraví, pevnost a mladistvý vzhled pokožky, zlepšuje její prokrvení a barvu. Při pravidelném pití urychluje hojení ran a zmírňuje záněty vznikající při akné nebo kožních alergiích.

Jak připravit šťávu z granátového jablka – recept

Stoprocentní šťávu z granátového jablka koupíte v obchodě se zdravou výživou, v lékárně nebo v dobrém obchodě s potravinami. Můžete si ji však také připravit sami.

Jak získat šťávu z granátového jablka?

Semínka odstraněná ze dvou nebo tří plodů vložte do sáčku na zip a několik minut je hněťte nebo rozválejte jako těsto. Vzniklou šťávu ze sáčku jednoduše přelijte přes sítko do džbánu. Doporučuje se vypít každý den alespoň půl sklenice.

Leave a Response