životní styl

Káva má úžasné účinky. Dejte ji do lednice a zjistíte, že

530views

Káva je vynikající životabudič, který má mnoho skvělých účinků a podporuje i hubnutí. Káva má však i další vlastnost, o které málokdo z nás ví. Prozradíme vám trik, jak pomocí kávy udržet vaši ledničku zcela čistou a hlavně beze stop nepříjemných pachů. Pojďme se na ni podívat.

V lednici obvykle skladujeme potraviny, které nevoní příliš příjemně. Nemusí jít jen o zkažené potraviny a nádobí, ale zdrojem nepříjemných pachů mohou být i velmi aromatické potraviny, jejichž vůně se navzájem nepříjemně kombinují.

Na které potraviny si dát pozor

Nepříjemný zápach vydávají také ryby, cibule, česnek, různé druhy masa nebo zrající a plesnivé sýry. Tyto produkty mají vysokou tendenci šířit nepříjemné pachy, které mohou být absorbovány všemi ostatními potravinami v naší lednici. Pokud se ho chcete zbavit, podle serveru express.co.uk k tomu překvapivě stačí mletá káva.

Přírodní čisticí prostředky

Lynsey Crombie, velmi známá odbornice na úklid, se o tento trik podělila v pořadu ITV This Morning. Tato dáma je zastánkyní přírodních metod úklidu domácnosti. Doporučuje zejména používání octa, citronů a jedlé sody. V pořadu se objevila již několikrát. Prozradila také svůj trik na vždy čistou a svěží ledničku beze stop nepříjemného zápachu.

Káva je dobrá i pro ledničku

Mletá káva je skvělá, pokud je v malé nádobě a uložená v zadním rohu lednice. Stačí dát mletou kávu do menší misky velikosti nádoby na vajíčka. Nepostradatelná pomůcka, která nás všechny čas od času zbaví zápachu v lednici, odstraní všechny pachy. Kromě kávy by podobnou funkci splnily i ovesné vločky nebo jedlá soda. Všechny tyto 3 složky dokáží velmi dobře pohlcovat pachy. Mezi další přírodní pohlcovače pachů patří citronová šťáva, nastrouhaná pomerančová kůra, bílý ocet nebo klasické a dobře známé dřevěné uhlí.

Pozor na plísně

Zápach v chladničce může být způsoben také plísní, která se nejčastěji vyskytuje v horní části gumového těsnění na dveřích. Odstraňte ji umytým kartáčkem od řasenky nebo štětečkem od tužky na obočí namočeným v roztoku vody a saponátu.

Leave a Response