životní styl

Jsou všude. Jejich příchod je předzvěstí problémů

202views

Malý červený hmyz, který připomíná pavouky, nejsou pavouci, ale… roztoči. Jejich celý název je suchozemský červený plž. Jsou to malí tvorové, dorůstají pouhých 4 mm. Jsou pokryti krátkými, jasně zbarvenými chloupky. Ačkoli nepředstavují žádnou hrozbu pro lidi ani zvířata, nikdo je nechce mít na balkoně. Zvláště proto, že mohou snadno proniknout do bytu. Jak se jich zbavit? Stačí si připravit jednoduchý postřik.

Proč se na balkonech objevují červené pysky?

Vypadají jako roztoči nebo miniaturní pavouci, ale liší se od nich svou intenzivní červenou barvou. Vyskytují se jak na loukách a v parcích, tak na fasádách budov. Červená hubka roste nejlépe na teplých, dobře osluněných místech, takže ji často najdeme na okenních parapetech nebo balkonech.

Prachoví roztoči se snadno dostanou z balkonů do našich bytů a jejich přítomnost může být nepříjemná, protože se množí znepokojivě rychle. Pokud se jich rychle nezbavíme, můžeme mít co do činění se skutečnou invazí.

Jak se zbavit krajinek?

Neměli bychom je zabíjet. Jsou to velmi užiteční tvorové, kteří se živí mnoha zahradními škůdci . Na pomoc jim přijde přírodní postřik, který je odradí. Budete potřebovat pouze dvě přísady a pravděpodobně je již máte doma. Nastříkejte je na parapet a balkon a na roztoče zapomenete.

Smíchejte je s vodou a nastříkejte na balkon.
Zbavíte se červených tvorů
Základem postřiku proti roztočům jsou dvě běžně dostupné přísady. Budete k tomu potřebovat vodu a lihový ocet. Smíchejte vodu a ocet v poměru 1:2 a poté přidejte kapku prostředku na mytí nádobí. Vše důkladně promíchejte a nalijte do rozprašovače.

Připraveným roztokem postříkejte balkon a okenní rámy. Tuto operaci opakujte několik dní, dokud všichni roztoči balkon neopustí. Nezapomeňte postříkat okenní parapet a vstup na balkon.

Leave a Response