životní styl

Už žádný zápach a plíseň: stačí nalít do pračky a ta se vyčistí sama.

124views

Všechny komponenty jsou již ve vaší domácnosti

Pračka je nepostradatelným spotřebičem v každé domácnosti, ale někdy se v ní objeví nechtěné „překvapení“ v podobě hub a plísní. Největší pravděpodobnost jejich výskytu je na gumovém těsnění, které se nachází kolem dvířek. Pokud pračku pravidelně nečistíte a necháváte ji po použití otevřenou, může se z ní časem stát vážný problém.

Existují však dostupné a snadné způsoby, jak se plísní a hub zbavit, které nevyžadují použití drahých a drsných chemikálií. Jednou z nejúčinnějších metod je použití roztoku vyrobeného ze stejných dílů peroxidu vodíku a octa. Tuto směs je třeba nalít na gumové těsnění a horní část ošetřit houbou nebo hadrem namočeným v roztoku. Po 15 minutách působení je nutné gumičku otřít a v pračce zapnout režim máchání.

Nezapomínejte, že nejlepším prostředkem v boji proti plísním a houbám je prevence. Proto se doporučuje po každém praní nechat dvířka pračky otevřená, aby se vyvětrala a vysušila. Tento jednoduchý krok pomůže zabránit výskytu nepříjemných „nájemníků“ a udrží vaši pračku dlouho čistou a v dobrém stavu.

Leave a Response