životní styl

Klíšťata jsou zničena bleskurychle: výrobek za pár centů chrání lépe než všechny aerosoly zakoupené v obchodě

91views

Chcete-li se zachránit před klíšťaty, odborníci doporučují používat esenciální oleje. Vytvářejí vůni, která odpuzuje veškerý hmyz. I výsledky vědeckých studií potvrzují, že v boji proti roztočům jsou nejúčinnější oleje z eukalyptu, hřebíčku, pelargonie, levandule, máty peprné a tea tree. Parazitům nepřijdete ani na metr, pokud si olej koupíte v jakékoliv lékárně nebo v jakémkoliv obchodě. Náklady znamenají pouze 45 rublů.

Existuje také způsob, jak prodloužit a posílit účinek éterických olejů. Přípravek se přidává do speciální „báze“, jako je alkohol, ocet nebo glycerin. Tyto látky dlouhodobě posilují ochranné vlastnosti vonných látek.

Vonné oleje jsou pro člověka bezpečné, ale nepoužívejte je na zvířata. Některé vůně jsou pro zdraví domácích zvířat škodlivé. Na srst domácích mazlíčků vyzkoušejte směs vodky a vanilinu: 2 gramy koření rozpusťte ve 100 mililitrech vodky. Směs nalijte do lahvičky s rozprašovačem a nechte ji působit 5-7 dní. Srst zvířete ošetřete před odchodem ven.

Zdá se, že spreje kupované v obchodě nebudou vůbec potřeba, když existují tak účinné lidové metody, které jsou navíc levné.

Leave a Response