životní styl

Namočte si nohy na týden do octa. Dělejte to zejména v létě

524views

Ocet je produkt, který našel mnoho využití. Ačkoli se nejčastěji používá v kuchyni jako okyselující koření, dobře funguje i jako čisticí prostředek. Jak se ukazuje, ocet se může osvědčit i při odstraňování nepříjemných potíží s nohama. V létě lze touto léčbou předejít mnoha nepříjemným situacím.

Namáčení nohou v octu

Kromě toho, že se ocet používá k marinování a konzervování zeleniny a hub, se s oblibou používá také jako čisticí a dezinfekční prostředek. Jak se ukázalo, ocet může také pomoci zbavit se nepříjemných problémů s nohama.

Je důležité si uvědomit, že namáčení nohou do octa je pouze domácím prostředkem, nikoliv lékem. Mějte také na paměti, že může vést k podráždění pokožky. V případě různých druhů poranění a poškození kůže je lepší se mu vyhnout.

Na co pomáhá namáčení nohou v octu?

Jablečný ocet může být užitečný při odstraňování problém popraskaných nohou. Stačí smíchat vodu a ocet v misce v poměru 2:1 a namočit nohy na 15 minut. Tím odstraníte odumřelou kůži a změkčíte ji.

Jak se ukázalo, tato metoda může být také účinná. proti zápachu nohou. Před namáčením si nohy důkladně umyjte. Do misky nalijte čtvrt litru teplé vody a 1/4 šálku jablečného octa. Nohy namáčejte asi čtvrt hodiny. Pro dosažení nejlepších výsledků opakujte tento postup každý den po dobu sedmi dnů.

Kromě toho můžete použít kyselinu octovou k prevenci plísňových onemocnění nohou a dokonce vyléčit onemocnění zvané atletická noha. nohou. Přestože neexistují žádné vědecké důkazy, které by potvrzovaly, že si ocet dokáže poradit s tímto typem infekce, existují tvrzení, že tento domácí prostředek je účinný.

Namáčení nohou ve vodě s octem, např. v poměru 2:1, si can poradit také s bradavicemi. Další metodou je přikládání vaty namočené v jablečném octu přímo na léze.

Dále roztok vody a octa, například jablečného octa, pomáhá zbavit se bradavic. V tomto případě lze kombinovat vodu a ocet v poměru 1:1.

Leave a Response