životní styl

Jakou zeleninu zasít v červenci: rychle si užijete úrodu

1.4kviews

Mnoho lidí považuje červenec za čas sklizně. Ukazuje se však, že v tomto měsíci můžete také zasít zeleninu. Co zasít v červenci na zeleninové zahradě? Přečtěte si seznam, doplňte mezery na svém pozemku a rychle získáte úrodu chutné a krásné zeleniny.

Chcete-li si léto užít co nejlépe, nezapomeňte začít s výsevem zeleniny už v červenci. Některé odrůdy porostou a přinesou bohatou úrodu navzdory bouřkám a horku.

Jakou zeleninu bych měl v červenci vysévat?

Na začátku je užitečné znát rozdělení zeleniny do tří kategorií. První z nich je předvýsev, kam patří zelenina s krátkou vegetační dobou. Druhou tvoří listová zelenina, tedy zelenina s dlouhou vegetační dobou v půdě. Zaměřme se však na povýsadbové plodiny, tedy zeleninu, která se na zahradě pěstuje po sklizni hlavní plodiny.

Seznam meziplodin, které lze vysévat v červenci:
Špenát
čínské zelí
Kopr zahradní
ozimý česnek
Zelí
česnek
Salát
Řeřichový salát

Jak pěstujete meziplodiny? Nedělejte tyto chyby
Častou chybou při kombinování plodin je pěstování plodin ze stejné čeledi. Pamatujte, že meziplodiny potřebují více zálivky než hlavní plodiny. Také nehnojte červencové sazenice dusíkem. Místo toho volte hnojiva s vysokým obsahem draslíku, díky nimž budou odolné vůči suchu a dalším nepříznivým podmínkám prostředí. Jsou také méně náchylné k rozvoji chorob.

Leave a Response