životní styl

Je sezóna mušek: jakou vůni nemáte rádi a dokáže je odpudit?

1kviews

Jak se blíží léto a teploty stoupají, mouchy se mohou stát běžnou nepříjemností v mnoha domácnostech a venkovních prostorách.

Naštěstí existují přirozené metody, jak tento hmyz ovládat, aniž byste se uchýlili k agresivním chemikáliím. Účinným přístupem je použití pachů, které jsou mouchám nepříjemné, k jejich odpuzování.

Jakou vůni mouchy nejvíc nesnáší?

Bobkový list – kromě much je jeho vůně známá tím, že odpuzuje další škůdce, například myši.
Kafr – získává se destilací kůry a dřeva kafrovníku. Můžete také spálit větve kafru na zahradě, abyste odpudili mouchy.
Skořice – Umístěte tyčinky skořice kolem domu nebo ji posypte na místa, kde jste viděli shluk much. S touto vůní můžete také difuzovat skořicový esenciální olej nebo zapálit svíčku.
Citronella – Můžete pěstovat rostliny citronely a promnout listy mezi rukama, aby se uvolnily jejich aroma.
Eukalyptus – To je další uklidňující a osvěžující vůně, která odpuzuje mouchy.
Levandule je bylina s příjemnou, uklidňující, nenávist vzbuzující vůní. Můžete si ji zasadit na zahradě, rozvěsit kytici sušené levandule po domě nebo rozptýlit esenciální olej.
Citronová tráva – použijte esenciální olej z citronové trávy nebo zkuste vypěstovat čerstvou citronovou trávu na vaší zahradě.
Borovice – má osvěžující aroma, které přirozeně odpuzuje mouchy a jiné škůdce, aby se zdržovali u vás doma.
Rue – jeho aroma bylo přirovnáváno k pomeranči, což vysvětluje, proč je účinný při odpuzování much.
Máta klasnatá – Kromě toho, že váš domov provoní čerstvou mátou, mohou bylinky jako máta klasnatá a máta peprnou také odpuzovat mouchy.

Společnost dodává, že k dalším praktickým strategiím prevence zamoření mouchami patří: udržování čistoty na dvorku, zakrývání odpadkových košů a pravidelné čištění odtoků dřezů, abyste se mohli s mouchami rozloučit.

Leave a Response