životní styl

Odstranění pařezu může být poměrně snadné. Tento trik odhalil dědeček.

9.7kviews

Pokud máte na zahradě pařez, který je třeba odstranit, možná vás překvapí vysoké náklady na odborné služby. Některé firmy si za odstranění pařezu účtují až 400 eur. Naštěstí existují způsoby, jak se pařezu zbavit sami. , rychle a zdarma Nejdůležitější je příprava.

Jak na to.
K odstranění pařezu potřebujete jen několik věcí, které máte pravděpodobně doma. Připravte si elektrickou vrtačku, kuchyňskou sůl a trochu vody. díry se dělají co nejhlouběji, aby se sůl dostala až k pařezu.

Použití soli
Do každé díry vložte polévkovou lžíci soli a přidejte půl šálku vody, aby se sůl rozpustila. Tento postup opakujte každých 14 dní.

Sůl postupně absorbuje veškerou vlhkost z pařezu, čímž dřevo vysuší a zničí.

Alternativní metody
Pokud vám metoda se solí nevyhovuje, existují i jiné metody. Například můžete pařez spálit, počkat, až dřevo vyschne, pak povrch pařezu vyříznout do tvaru paprskového kola, zalít ho tekutinou do zapalovače. a zapálit.
Tento proces může trvat několik hodin, ale konečný výsledek stojí za to.

Další možností je využít přírody a pařez zkompostovat. Rozbijte povrch pařezu motorovou pilou nebo sekerou a posypte jej kompostem nebo jiným organickým materiálem. Pro urychlení procesu můžete použít urychlovače kompostu, které jsou k dostání v zahradnictvích.

Překonali jste problém
Díky dědečkovu jednoduchému triku jsme se pařezu zbavili bez větších problémů a hlavně zdarma. Pokud máte na zahradě pařez, který vás trápí, nebojte se vyzkoušet některou z těchto metod. Ušetříte. nejen peníze, ale také čas.
Všimněte si, že existuje mnoho způsobů, jak pařezy odstranit bez těžké techniky nebo chemikálií. Vyzkoušejte některé ekologické metody a brzy na vaší zahradě nebudou žádné nežádoucí pařezy.

Leave a Response