životní styl

Romantická nádhera slézu: péče a tipy

113views

Sléz je slézová rostlina, která udivuje nádherou svých květů. Několik tipů péče zajistí nádherné květiny.

Ačkoli z botanického hlediska jsou topolovky ve skutečnosti slézové rostliny a nikoli pravé růže, nemělo by to v žádném případě ubírat na nadšení pro jejich bujné a elegantní květy. Tato okrasná rostlina vytváří nesrovnatelnou romantickou atmosféru. Aby neopadávala a hojně nekvetla, je třeba při péči o ni vzít v úvahu několik aspektů.

Lidé a hmyz milují topolovky

Sléz patří do čeledi slézovitých.
Ať už jsou topolovky vysazeny na zahrádce u chaty, předzahrádce nebo na trvalkovém záhonu, tvoří elegantní akcent se svým vysokým vzrůstem a pastelově zbarvenými květy. Neplněné odrůdy jsou navíc významným zdrojem pylu pro hmyz. Je také známo, že topolovky jsou náročné na vodu. Ale jaká další opatření pro péči o tyto rostliny je třeba přijmout?

Je známo, že většina topolovek jsou dvouleté rostliny, které na jaře znovu vyklíčí. Jsou to však spíše vytrvalé rostliny. Nápadným znakem slézu je dlouhý krk.
Můžete spojit užitečné s krásným tím, že necháte sléz růst podél zdí domu, plotů nebo zdí. Aby se rostliny nelámaly, je vhodné použít opěrný nebo výsadbový kůl.
Sléz lze pěstovat i v květináčích.
Aby se zabránilo samovýsevu, doporučuje se sléz po odkvětu seříznout až k zemi. Slézy jsou mrazuvzdorné a většinou nevyžadují žádnou ochranu.

Leave a Response