životní styl

Nejlepší džus, který můžete pít v horkém dni. Dodá vašemu tělu vše, co potřebuje

944views

Jak udržujete své tělo správně hydratované? Voda je samozřejmě dobrá volba, ale během horka je také důležité zajistit tělu dostatek elektrolytů, které se pak ztrácejí. Skvělým způsobem, jak je doplnit, je pití oblíbeného džusu.

Co pít v horkém počasí? Ukazuje se, že jednou z nejlepších možností je rajčatová šťáva. Zatímco mnoho lidí se při této představě otřese, fanoušci mohou bez obav sáhnout po svém oblíbeném nápoji. V létě se bude skvěle hodit při problémech s hydratací.

Co pít v horkém počasí? Rajčatová šťáva

Když se z nebe valí horko, zvyšuje se potřeba tekutin v těle. Obvykle saháme po vodě, což je samozřejmě dobrá volba, ale měli bychom dbát i na to, abychom tělu v tomto období dodávali minerály. Účinným, chutným a bezpečným způsobem hydratace a výživy těla je takříkajíc konzumace rajčatové šťávy. Proč to v době veder funguje?

„V horkých dnech si zvláštní pozornost zaslouží rajčatová šťáva, která je zdrojem prakticky všech cenných živin, obsahuje draslík, hořčík, fosfor, ale také vitamin C, vitamin B6, betakaroten, vitamin E a vitamin K,“ uvádí Pulse of Medicine.

Rajčatová šťáva je vynikající pro hydrataci. Obsahuje 94 % vody a obsahuje také elektrolyty, jako jsou sloučeniny vápníku, hořčíku a sodíku, které jsou nezbytné pro správné fungování vodní bilance našeho těla. Jedna sklenice rajčatové šťávy navíc poskytuje 26 % průměrné denní potřeby draslíku. Je třeba zdůraznit, že draslík snižuje krevní tlak a ovlivňuje funkci ledvin a v kombinaci se sodíkem reguluje hydrataci tělesných buněk.

Proč pít rajčatovou šťávu?

Vlastnosti rajčatové šťávy nekončí jejími blahodárnými účinky na organismus během horkého počasí. Je to také produkt bohatý na velmi důležitou vlákninu, která se stará o bezproblémové fungování našich střev. Nemůžeme nezmínit lykopen, silný antioxidantkterý může zabránit závažným onemocněním, jako jsou srdeční choroby a rakovina. Zajímavé je, že lykopen obsažený v rajčatové šťávě se vstřebává lépe než lykopen z čerstvých rajčat.

Rajčatová šťáva je také zdrojem betakarotenu a z mnoha vlastností této sloučeniny stojí za zmínku snížení rizika cukrovky a očních onemocnění, zejména makulární degenerace. Chlor a síra obsažené v rajčatové šťávě pomáhají čistit tělo od toxinů.

Leave a Response