životní styl

Odborník se podělil o „nejlepší způsob“ odstranění řas z teras: je „velmi účinný

1.3kviews

Většina majitelů domů se pravděpodobně někdy setká se zelenou terasou, protože je pokryta řasami. Tento problém je nejen vážnou překážkou pro oči, ale může také zvýšit nebezpečí uklouznutí za mokrého počasí. Odborník se naštěstí podělil o „nejlepší způsob“, jak ji odstranit.

Udržování čistoty terasy a cestiček je často opomíjeno ve srovnání s jinými činnostmi na zahradě. Je třeba mít na paměti, že bez řádné údržby mohou na terasách, kamenných zídkách nebo plotech začít růst zelené řasy a mech. To může zničit vzhled kamene a vytvořit nebezpečí uklouznutí, které může být poměrně nebezpečné.Odborník se naštěstí podělil o to, jaké úkony je třeba na zahradě provádět, včetně mytí teras, aby se odstranily řasy. Pozdní podzim a zima jsou tradičně obdobím, kdy jsou řasy a mechy nejviditelnější, ale k jejich hromadění může dojít v jakémkoli vlhkém období nebo na stinných a vlhkých místech.

Řasy bývají viditelnější na nerovných a měkkých površích než na rovných a tvrdých. hlavním důvodem pro odstranění řas z chodníků a teras je to, že mohou být „nebezpečné“.

Cihlové a dlaždicové chodníky mohou být velmi kluzké a nebezpečné. Je to proto, že řasy rostou na povrchu – zejména pokud je mokrý a stinný. stejně jako , mohou být mokré a kluzké po celé měsíce,“ řekl.

Chcete-li snížit kluzkost, „nejlepším způsobem“ je řasy smýt vysokotlakým mycím zařízením, které si můžete pronajmout, pokud žádné nemáte. Použití vysokotlaké myčky může odstranit řasy z terasy, ale může také odstranit písek ze spár.

Tento písek chrání a prodlužuje životnost dlaždic, takže pokud plánujete použití vysokotlakého čističe, dávejte pozor, abyste nepoškodili spárovací hmotu. Pokud se to však stane, není to problém.

Po odstranění řas lze písek použít k opravě spár a zabránit jejich opětovnému růstu, protože ucpe mezery mezi kameny.

„Jakmile je toto provedeno, písek se nasype do spár. Pokud je cesta z dlaždic nebo kamene, porézní povrch část písku absorbuje. Rychlejší, ale přesto poměrně pracnou alternativou je pouhé vysypání pískem s tuhým kartáčem bez mytí,“ ukázalo se.

Jedná se o „velmi účinný způsob“, jak vyčistit terasu a zajistit bezpečnost chodníku, „aniž bychom se museli uchýlit k použití chemických prostředků“.

 

Leave a Response