životní styl

Horké počasí doma, jak ho překonat bez klimatizace: trik funguje

171views

Přišlo léto a my se doma začínáme potýkat s přílišnými vedry. Zde je způsob, jak ochladit místnost bez klimatizace.

Dalo by se říct: vítejte v létě. Po červnu, který se vyznačoval deštěm a normálními teplotami, přinesl začátek července pořádná vedra. A jak nám exkluzivně do mikrofonu sdělil meteorolog, příští týden se očekávají nadprůměrné teploty v celé naší zemi.

S příchodem tepla se vrací problém s udržením chladu v místnostech našeho domu. Jak víme, nejjednodušším řešením je klimatizace. Alespoň jedna se nachází téměř v každé rodině. Jsou však i tací, kteří si ji z ekonomických (nebo jiných) důvodů do bytu raději nedali. Volba, která velmi ztěžuje překonání období s velmi vysokými teplotami. Existuje však trik, který vám pomůže zapomenout na horko, aniž byste museli řešit drahé účty .

Teplo doma? Způsob, jak ho překonat bez klimatizace

Nejjednodušší způsob, jak porazit horko, je klimatizace. V dnešní době ji má téměř každá domácnost, ale jako všechno, i tento nástroj má své výhody a nevýhody. Pokud se podíváme na negativa, její používání je spojeno s velmi vysokou spotřebou elektrické energie a také samozřejmě přispívá ke znečišťování životního prostředí. Dva důvody, proč si ho některé rodiny raději doma neinstalovaly a snažily se s teplotou bojovat jinak.

A mezi technikami, jak porazit těleso domu, je i jedna velmi jednoduchá a méně nákladná: použití specifických materiálů a technologií pro okna. Konkrétně se jedná o nízkoemisní a selektivní skla. První z nich minimalizují rozptyl dlouhých infračervených paprsků, zatímco druhá chrání před krátkými slunečními paprsky. Metoda, která udržuje svěží a příjemné prostředí.

Instalace tohoto skla může zpočátku představovat ekonomickou investici, ale pokud se na ni podíváte z dlouhodobého hlediska, jedná se o levné řešení vzhledem k výrazným úsporám na účtech. Nesmíme zapomenout ani na možnost využití ekonomické podpory schválené vládou v souvislosti se zvyšováním energetické účinnosti domů.

Další řešení, jak se rozloučit s horkem

Horké počasí doma: jak ho překonat
Nízkoemisní a selektivní skla jsou jen jedním z levných řešení, jak bojovat s horkem. Ve skutečnosti existují klasické metody, které se dnes používají ve všech domácnostech, jako je použití záclon a okenic nebo otevření všech oken v domě, aby se vytvořily proudy vzduchu . Je také možné použít ventilátory a odpařovače, které mají menší spotřebu než klimatizace.

Existuje zkrátka mnoho způsobů, jak se vypořádat s letními vedry, a technologická a praktická řešení vám mohou ušetřit peníze za účty.

 

Leave a Response