životní styl

Nevyhazujte kávovou sedlinu. Díky tomuto patentu ušetřím spoustu peněz.

1.1kviews

Kávová sedlina nemusí skončit v koši. Od té doby, co jsem objevila jedno z jejich využití v kuchyni, ušetřím docela dost na úklidu. Škoda, že jsem tuto metodu neznala dřív.

Kávová sedlina je užitečná při čištění

Milé chemikálie, už dávno jsem zmizel z domu. Při úklidu používám domácí metody s použitím octa smíchaného s vodou, jedlé sody nebo citronové šťávy.

Nedávno se na seznam užitečných prostředků přidala i kávová sedlina. Když jsem je použila poprvé, vůbec jsem si nemyslela, že by mému problému pomohly. Jak byly účinné? To prozradím později v článku.

káva

Kávová sedlina vyčistí vaše nádobí

Dlouho jsem chtěla účinně vyčistit svou oblíbenou pánev, na které byla stále velká mastná skvrna. Vyzkoušela jsem prostředek na mytí nádobí, jedlou sodu i octový roztok – nic nepomohlo.

Nakonec jsem se někde dočetla, že jemné drhnutí navlhčenou kávovou sedlinou může s tímto znečištěním „pohnout“. Vyzkoušel jsem to a nejenže to přístroj nepoškodilo, ale zbavilo mě to toho ošklivého povlaku. Tuto metodu nyní vždy používám k odstranění zaschlého oleje.

Jak jinak můžete použít kávovou sedlinu?

Zajímavým příkladem využití kávové sedliny je příprava květinového hnojiva. Tento nápad v blízké budoucnosti vyzkouším, protože je to stejně snadné jako mytí nádobí kávovou sedlinou. Stačí zbytky namočit do vody a pak jimi zalévat rostliny.

Leave a Response