životní styl

Tito lidé neměli jíst banány. Mohou jim ublížit více

806views

Pro mnoho lidí hrají banány v jejich každodenním jídelníčku velmi důležitou roli a rozhodně si nedovedou představit, že by je ze svého jídelníčku vyloučili. Bohužel to, co je pro někoho dobré a výživné, může být pro jiného problém. V jakých situacích banány více škodí než prospívají?

Banány jsou pravděpodobně nejoblíbenějším ovocem na světě. Mnoho lidí je považuje za ideální svačinu – jsou chutné, výživné, snadno dostupné a relativně levné. Obdiv k banánům je do jisté míry oprávněný. Toto exotické ovoce obsahuje řadu zdraví prospěšných vlastností, od vitaminu C, který ovlivňuje imunitní systém, až po draslík, který reguluje hladinu krevního tlaku. Existují však některé významné kontraindikace konzumace banánů. Je lepší je znát předem.

Banány nejsou pro každého

Bylo by až příliš krásné, kdyby konzumace banánů neměla žádná omezení. Mnoho lidí se například domnívá, že jim toto ovoce může nahradit výživnou snídani. To je omyl, o kterém jsme již psali: banány by nikdy neměly být prvním jídlem dne. Tím však kontraindikace nekončí.

Někdy může být to nejlepší z výrobku i jeho nevýhodou. To je i případ banánů. Oceňujeme, že mají vysoký obsah draslíku. Problémem je, že díky tomu jsou nevhodné pro některé léky: zejména diuretika a inhibitory ACE. Konzumace banánů by také neměla jít ruku v ruce s onemocněním ledvin.

Tito lidé by neměli jíst banány

Banánům by se měli vyhýbat také lidé, kteří mají redukční diety a trpící cukrovka. Toto chutné ovoce má extrémně vysoký glykemický index až 51 bodů, což je způsobeno vysokým obsahem sacharidů, a proto by banány neměli konzumovat lidé, kteří mají vysoký glykemický index. nízkosacharidovou dietu.

est něco jiného. U některých lidí se po konzumaci banánů může vyskytnout tzv. alergické příznaky. Hlavními příznaky, na které je třeba si dát pozor, jsou otok v ústech, zarudnutí, svědění a pupínky na kůži. Naštěstí jsou tyto alergie vzácné, vyskytují se pouze u 0,04 až 1,2 procenta (v závislosti na regionu) populace. imo se vyplatí být ostražitý!

Leave a Response