Jednoduchý trik, jak udržet čerstvé ovoce v kuchyni po dlouhou dobu. Položte na něj toto
V kuchyni asi není nic horšího než zkažené jídlo. Všechno má nějakou dobu trvanlivosti a v létě trpí zejména ovoce. Existuje způsob, jak prodloužit jejich trvanlivost? Podle jednoho potravinářského technologa ano. Prozradila nám svůj trik.
Všichni si uvědomujeme, že bez správného množství ovoce ve stravě se naše zdraví a kondice zastaví. Proto doplňujeme své domácí zásoby novými, čerstvými potravinami přímo z nedalekého obchodu s potravinami a snažíme se, aby byly vždy doma a po ruce. Tento – a nutno přiznat, že dobrý – nápad má však i nepříjemný důsledek. Protože, jak asi dobře víte, ovoce není příliš odolné vůči času.
Zejména v létě je hnití, ztráta chuti a plesnivění ovoce velmi nepříjemné. Určitě byste dali hodně za to, abyste se tomu vyhnuli. Přesto podle Marty Zaleské, potravinářské technoložky, která čas od času na sociálních sítích odhaluje tajemství své profese, nepotřebujete k dosažení pozitivního výsledku vůbec nic. A ne, nemusíte se zásobovat žádným speciálním vybavením. Určitě vám bude stačit to, co už máte doma.
Tip potravinářského technika: Udělejte tohle a vaše ovoce vydrží déle čerstvé.
Na Instagramu Marty Zaleské se nedávno objevilo video, ve kterém potravinářská technička ukázala, jak se má týden staré jahody. Jak vypadaly? No, vlastně jako by je právě utrhli z keře. Otázka zní: jak je to možné?
Podle odborníka k úspěšnému uskladnění bobulovitých plodů, jako jsou jahody nebo borůvky, potřebujeme pouze misku, papírovou utěrku a talíř.. Samozřejmě můžeme použít i uzavíratelnou plastovou nádobu na potraviny. V každém případě musíme zajistit, aby ovoce, které skladujeme, nebylo neustále vystaveno působení vzduchu. Kromě toho zbývá udělat jediné: přikrýt naše jahody kouskem papírové utěrky.
To je vše. Jak správně podotkla Marta Zaleska, často si stěžujeme, že ovoce je drahé. Přitom je to právě ono, které nejčastěji vyhazujeme kvůli zkažení. Stojí tedy za to jednat – už jen kvůli vlastní ekonomické spokojenosti.