životní styl

Recept staré babičky na nakládaná rajčata: nikdo nezůstane lhostejný

902views

 

Léto si nelze představit bez příprav na zimu a mezi všemi domácími konzervami zaujímají zvláštní místo nakládaná rajčata. Dnes se s vámi podělíme o jedinečný a léty prověřený recept na nakládaná rajčata, který promění obyčejnou večeři ve sváteční stůl.

Potřebné suroviny: Rajčata z rajčat, která se dají nakrájet na kousky:

  • Rajčata (nejlépe husté odrůdy) – 2 kg
  • Česnek – 5 stroužků
  • Listy černého rybízu – 6 kusů.
  • Křenové listy – 4 ks.
  • Kopr – 1 velký svazek
  • Kuličky pepře – 10 kusů
  • Vavřínový list – 4 kusy.
  • Hrubá sůl – 40 g na 1 litr vody
  • Cukr – 40 g na 1 litr vody
  • 9 % ocet – 60 ml na 1 litr vody

Příprava krok za krokem:

  • Příprava kontejnerů: Nejprve je třeba sklenice důkladně umýt a sterilizovat. Tím zajistíte bezpečnost a trvanlivost svého přípravku.
  • Uložení ingrediencí: Do každé sklenice dejte na dno kopr, rybízové a křenové listy, česnek, papriku a bobkový list.
  • Naplnění sklenic rajčaty: Rajčata se opatrně naskládají do sklenic. Je důležité, aby byla neporušená a nepoškozená.
  • Příprava marinády: Vodu se solí a cukrem přiveďte k varu, aby se přísady zcela rozpustily, a poté přidejte ocet.
  • Plnění rajčat marinádou: Horkou marinádu nalijte do sklenic na rajčata a zcela je zakryjte.
  • Uzavření sklenic: Sklenice se uzavřou víčky a zajistí se jejich vzduchotěsnost.
  • Chlazení: Po uzavření sklenice otočte dnem vzhůru a nechte je vychladnout.

Proč vyzkoušet tento recept?

Tento recept se dědí z generace na generaci a zachovává klasickou chuť pravých ruských nakládaných rajčat. Použití přírodních ingrediencí a tradičních metod zaručuje, že si každé rajče zachová svou šťavnatost a bohatou chuť.

Je důležité si uvědomit, že kvalita nakládaných rajčat přímo závisí na čerstvosti a kvalitě použitých produktů. Připravte si tato lahodná nakládaná rajčata, která se stanou hvězdou vašeho stolu a potěší všechny vaše hosty i domácnost.

 

Leave a Response