Nakládané okurky jsou bezpochyby jednou z nejoblíbenějších slovenských pochoutek, ale vyplatí se experimentovat s různými ingrediencemi, abyste objevili nové, překvapivé chuťové kompozice. Dnes bych se s vámi ráda podělila o tajemství, díky kterému budou vaše nakládané okurky opravdovým hitem! Je to nenápadný plátek, který do vaší sklenice vnese špetku pikantnosti a hloubky chuti a potěší každého, kdo ho ochutná.
Zavařování je umění, které ocení jak zkušení kuchaři, tak domácí konzerváři amatéři. Ačkoli nejčastější volbou pro zavařování jsou okurky, hodí se k tomuto účelu i mnoho dalších druhů zeleniny a ovoce. V tomto článku se dozvíme, jak snadno připravit nakládání s limetkou, které zvýrazní chuť každého pokrmu.
Nakládání je umění, které oceňují jak zkušení kuchaři, tak amatérští domácí zavařovatelé. Ačkoli se k nakládání nejčastěji hodí okurky, dobře se k němu hodí i mnoho dalších druhů zeleniny a ovoce. V tomto článku se dozvíte, jak snadno připravit nakládané okurky s limetkou, které zvýrazní chuť každého pokrmu.
Ingredience: 1:
- Čerstvé okurky na nakládání,
- 1 červená pálivá paprika,
- 2-3 stroužky česneku,
- 1 lžička hořčičných semínek,
- několik zrnek černého pepře,
- plátky limetky,
- čerstvý kopr,
- 1 litr vody,
- 1 čajová lžička soli,
- 2 lžíce octa.
Příprava:
- Okurky důkladně omyjte a nakrájejte na silné sloupky nebo podlouhlé plátky, podle toho, co máte raději.
- Pálivé papriky podélně rozřízněte, aby koření mohlo proniknout do marinády.
- Česnek, hořčici, zrnka pepře, kopr a plátky limetky vložte do čistých, vypálených sklenic.
- V hrnci svařte vodu se solí a octem a nechte mírně vychladnout.
- Okurky vložte do sklenic a zalijte je horkým nálevem tak, aby byly zcela zakryté.
- Sklenice pevně uzavřete a nechte vychladnout.
Okurky skladujte na teplém místě asi 10 dní. Po uplynutí této doby je můžete přenést do chladničky, kde se budou dále marinovat a rozvíjet svou chuť.