životní styl

Vložte pod těsnění do pračky. Zařízení získá nový život.

11.6kviews

Pokud zanedbáte pravidelné čištění pračky, dříve či později se v ní objeví plíseň. Zpočátku si jí nemusíte všimnout, protože se často vyskytuje na těžko přístupných místech, například na těsnění bubnu. Když však začnete cítit nepříjemný zápach, je to znamení, že se problém již rozvinul. Namísto doufání v zázrak jednejte okamžitě, jakmile si plísně všimnete. Zde se dozvíte, co můžete udělat pro její účinnou nápravu.

Používání pračky s plísní je nezdravé . Pokud si všimnete černých skvrn na jakékoli části pračky nebo ucítíte zatuchlý zápach vycházející z bubnu, neváhejte a jednejte. Existuje několik jednoduchých domácích prostředků, které vám pomohou se plísně zbavit.

Jak se plíseň v pračce objevuje?

Plíseň v pračce, například pod těsněním, je obvykle způsobena nedostatečnou údržbou spotřebiče. Mnoho lidí se mylně domnívá, že když se pračka používá k praní prádla (podobně jako myčka nádobí ), nevyžaduje čištění. Tento přístup bohužel podporuje růst bakterií a plísní.

Nezapomeňte, že do pračky se dostávají různé druhy nečistot, jako je špína, zbytky jídla a pot . Během praní se tyto nečistoty z tkanin vyperou, ale zázračně nezmizí – odcházejí do potrubí a do kanalizace. Kromě toho se na součástech pračky usazují některé bakterie. Pravidelná údržba zařízení je zásadní, aby se zabránilo růstu bakterií a plísní.

Jak se zbavit plísní v pračce?

Těsnění je jedním z míst v pračce, kde se mohou množit plísně. Po praní se zde hromadí zbytky vody smíchané s pracími prostředky a nečistoty z oblečení. Pokud ji po každém použití nevysušíte a pravidelně nečistíte, rychle se v ní vytvoří plíseň a zatuchlý zápach.

Chcete-li se těchto problémů zbavit, použijte silné prostředky. Navlhčete papírovou utěrku bělidlem a vložte ji na několik hodin pod těsnění. Po uplynutí této doby ručník vyjměte a gumu otřete čistým hadříkem. Po vyčištění nechte dvířka pračky otevřená, aby mohlo těsnění vyschnout.

Jak se mám starat o pračku?

Pro pračky platí zásada, že prevence je důležitější než léčba. Chcete-li se vyhnout problémům s plísněmi, pečujte o pračku každý den. Po každém praní nechte dvířka otevřená, aby mohl vnitřek spotřebiče vyschnout. Těsnění můžete také otřít suchým hadříkem. Pravidelně čistěte všechny části pračky: buben, přihrádku na prací prostředek a filtr. Můžete použít chemikálie zakoupené v obchodě nebo osvědčené domácí prostředky. Na čištění přihrádky a filtru je ideální ocet a na mytí bubnu jsou vhodné tablety do myčky. Pravidelné používání těchto metod zajistí, že se v pračce již nikdy neobjeví plíseň.

Tímto způsobem zajistíte hygienu a prodloužíte životnost spotřebiče.

 

Leave a Response