životní styl

Sezóna štěnic: co můžeme udělat, abychom je dostali z úkrytu?

8.5kviews

Použitím níže uvedených strategií se vám podaří vyhnat štěnice z jejich úkrytů, což usnadní jejich likvidaci.

Štěnice jsou hmyz, který se živí krví, kterou získává tak, že se přisaje na svého oblíbeného lidského hostitele. Pokud se jich chcete zbavit, čtěte dále, protože vám prozradíme, jak je můžete vylákat z úkrytu a zbavit se jich jednou provždy.

Štěnice obvykle koušou v noci, když spíme, a přes den se ukrývají ve štěrbinách nábytku, stěn, podlah nebo uvnitř matrací, rámů postelí, čel a dokonce i ve švech křesel.

Co můžete udělat, abyste vylákali štěnice z jejich úkrytů?

Pokud si všimnete štěnic v posteli nebo na nábytku, nejlepší je najít je co nejdříve, než se zamoří.

V současné době je k dispozici několik přípravků, které mohou pomoci dostat štěnice z jejich úkrytů, například existuje směs pouhých dvou složek, kterou k tomu můžete použít.

Stačí smíchat 70 % isopropylalkoholu a 30 % vody. Pomocí rozprašovače aplikujte roztok do všech koutů, kde se mohou štěnice nacházet.

Počkejte několik sekund a buďte na pozoru, protože tato tekutina je připraví o kyslík a začnou vylézat ze svých úkrytů.

Dobrý nápad je také použít odpařovač a ošetřit matrace, nábytek a další místa, kde se mohou štěnice ukrývat, pomocí páry o vysoké teplotě. Ta způsobí, že se začnou objevovat.

Co můžeme udělat, abychom se štěnic zbavili?

Štěnice jsou nepříjemní škůdci, kteří se mohou rychle dostat do domácnosti a způsobit značné nepříjemnosti. Abychom se vyhnuli jejich přítomnosti, je třeba přijmout zvláštní opatření, zejména při nákupu nábytku nebo cestování.

Zaprvé je třeba se pokud možno vyhnout nákupu použitého nebo použitého nábytku. Tyto předměty mohou štěnice ukrývat a pouhým okem si jich nevšimneme. Pokud se rozhodnete pro koupi použitého nábytku, nezapomeňte jej důkladně prohlédnout, než si jej odnesete domů.

Dalším preventivním opatřením je kontrola matrací a nábytku při návštěvě neznámých míst, jako jsou hotely, prázdninové domy, výletní lodě, domovy důchodců, obchody s nábytkem nebo úsporným zbožím a nájemní byty.

V neposlední řadě je velmi důležité vědět, že štěnice se mohou přenášet také prostřednictvím oblečení nebo kufrů. Proto po návratu z cesty domů okamžitě zkontrolujte a vyperte veškeré oblečení a vyluxujte zavazadla.

Dodržováním těchto rad můžete snížit riziko napadení štěnicemi ve vaší domácnosti tím, že si zajistíte čistší a příjemnější prostředí.
Zdroj: https://kirsche.hu/poloska-szezon-mit-tegyunk-hogy-elohozzuk-oket-a-rejtekhelyukrol

Leave a Response