životní styl

Takto můžete ochladit svůj byt pouhými 6 lahvemi s vodou

17.9kviews

A vlna veder znesnadňuje vám spánek a práci? Chápeme a vy také, pokud uděláte vše pro to, abyste svůj byt během příšerných veder trochu ochladili. Pokud však nemáte klimatizaci, nebo neumíte udělat ani příčný tah, je téměř nemožná mise snížit teplotu byť jen o půl stupně. Tehdy přichází ke slovu ventilátor, ale v podstatě pouze cirkuluje teplý vzduch. Pokud jej však trochu přetvoříte, může pomoci i k ochlazení bytu.

 

 

 

Takto můžete ochladit svůj byt pouhými 6 lahvemi s vodou

Co budete potřebovat?

Budete potřebovat pouze 6 plastových lahví, kus lepenky nebo plastové fólie, řezací nástroj, několik plastových svorek, silikonovou pistoli a ventilátor.

Jak se vyrábí?

Chcete-li začít, odřízněte horní část lahví na začátku štítku. Poté krytky sundejte a na karton nakreslete kruh o průměru tak velkém, jako je váš vějíř. Vystřihněte kruh a pomocí lahví nakreslete 6 menších koleček tak, aby byly symetricky umístěny vedle sebe. Poté vystřihněte i tato kolečka. Nastříhané plastové lahve vložte do vyříznutých kruhů a zajistěte je lepicí páskou.

Pet lahve stabilizujte pomocí silikonové pistole tak, aby se zastavily na kartonu. Mezi každou lahví vytvořte 2 otvory a umístěte do nich plastovou svorku. Připravený karton položte spolu s lahvemi na ventilátor a upevněte jej plastovými svorkami.

 

Leave a Response