životní styl

Proč je dobré spálit bobkový list? Provoní byt a uklidní nervy po náročném dni

732views

 

Bobkový list je oblíbený druh koření, který je v české kuchyni nepostradatelný. Vyniká výraznou vůní a chutí, která pokrm povyšuje na kulinářský zážitek. A právě kvůli vůni se používá i v lékařství. Pokud zapálíte bobkový list, můžete se těšit na řadu pozitiv.

Jednoduchý postup aneb jak zapálit bobkový list

Jednoduché, snadné a přitom tak účinné. Stačí vzít suchý list a zapálit v nehořlavé nádobě. Poté je však potřeba místnost alespoň na 15 minut opustit. Po návratu nechte vyvětrat a v interiéru si můžete užívat velmi příjemnou vůni, která vás doslova pohladí po duši. Jde o to, že při spálení bobkový list uvolňuje do éteru určité látky, které pomáhají lidem relaxovat.

Bobkový list však nemá pouze uklidňující účinky, ale působí i protizánětlivě. Je skvělým pomocníkem při epileptickém záchvatu. Jeho listy obsahují silice, jako je eukalyptol, který pročišťuje dýchací cesty a pomáhá relaxovat.

Dopřejte si příjemnou relaxaci s vůní bobkových listů
Dopřejte si příjemnou relaxaci s vůní bobkového listu – Zdroj: Shutterstock.com

Ničitel negativní energie

Pokud bobkový list zapálíte, navodí jedinečný pocit relaxace, neboť ničí negativní energii v místnosti. Dokáže tak pomoci se špatnou energií, kam patří i závratě, únava, migrény. Pálení bobků má však kromě pragmatického využití i velmi duchovní přínos. Podle různých esoterických tradic dokáže tento aromatický kouř čistit prostor od negativní energie, tj. může zlepšit celkové proudění energie v domácnosti, stejně jako podporovat klidné a harmonické prostředí.

Účinný repelent proti hmyzu

Voňavý kouř má však i další účinek. Vzhledem k tomu, že nemá ráda např. komáry, mravence, šváby a další nevítané návštěvníky, jde tak o účinnou ekologickou variantu chemického repelentu. Aby byla vaše domácnost vždy v bezpečí, spalujte bobkový list pouze v kovové nebo keramické nádobě.

 

 

 

Leave a Response