Kousnutí mouchou obvykle zanechává na kůži stopy v podobě malých červených boulí, které svědí a silně bolí. Ráno by se neměly škrábat, což je kvůli intenzivnímu svědění obtížné. Existují však domácí prostředky, které tento pocit a případný otok zmírní. Úlevu přinese například oblíbená zelenina. Doporučujeme, které to jsou.

Mušky mohou vypadat nevinně, ale jejich kousnutí bývá bolestivé a velmi svědivé. Odborníci tvrdí, že hmyz, který se u nás vyskytuje, není tak nebezpečný jako ten, který se vyskytuje v tropických zemích. Není však pochyb o tom, že jejich kousací ústní části poškozují kůži a škrábání kousnutí může způsobit infekci rány. Co lze udělat pro zmírnění otoku a bolesti? Doporučujeme.

Mouchy – nenápadné, ale nebezpečné. Co stojí za to o nich vědět?

Mouchy jsou drobný hmyz, který se řadí mezi mouchy. Vypadají nenápadně, ale dokáží velmi znepříjemnit život. Délka jejich těla se pohybuje od 1 mm do 5-6 mm a z hlediska zbarvení mohou být černé, šedé nebo hnědé. Mají výrazné krátké a silné nohy a široká křídla s jemnými chloupky.

Nejvíce obtěžují od dubna do září. a lze je nalézt u jezer, řek a potoků, ale také v hustých houštinách a travinách a na dalších místech. Dávají přednost vlhkým místům a místům v blízkosti vodních ploch nebo dokonce nádob s vodou. Samičky černé mušky se živí krví zvířat a lidí. Jejich kousnutí je trvale svědivé, i když obvykle zanechává malou červenou skvrnu nebo uzlík.

Způsoby, jak se vyhnout kousnutí mouchou černou. Zde je návod, jak zmírnit bolest a svědění

Po kousnutí mouchou černohlavou obvykle zůstává jen mírný otok a intenzivní svědění. Může se také objevit pálení, bolest a dokonce puchýře s tekutinou. Je však dobré vědět, že někdy může kontakt s mouchou vyvolat i silnou alergickou reakci a horečku. Naštěstí existují způsoby, jak snížit riziko kousnutí a zmírnit následnou bolest a otok.

Místo kousnutí nesmíte škrábat. Musíte ho vydezinfikovat a přiložit chladivý obklad a namazat například aloe vera. Tím se sníží otok a svědění. Existují také domácí prostředky na snížení svědění a zmírnění bolesti. Můžete aplikovat na místo kousnutí plátek cibule. Ten má antibakteriální účinek. Rovněž čistí pokožku od toxinů. Můžete ji také nastrouhat, dát na gázu a poté přiložit na bolavé místo.

Existují i další způsoby, jak zmírnit bolest a otok. Můžete si například udělat obklad z vody a jedlé sody, zabalit kostku ledu do sterilní gázy a přiložit ji na kousnutí nebo použít tea tree či levandulový olej. Dobře funguje také obklad namočený v nálevu z bylin, jako je šalvěj, verbena nebo tymián.

Související články:

Létají kolem vašich hrnců černé mouchy? Vyrobte si tento domácí prostředek a navždy se jich zbavte

Tato rostlina působí jako nejlepší prostředek proti vosám. Stačí ji zasadit kolem domu. Mizí jeden po druhém