Sezóna třešní je v plném proudu. Červené, šťavnaté, někdy sladké jako med, jindy mírně kyselé. Milovníků červeného ovoce je mnoho, většina z nás plody sní a pecky vyhodí – považujeme je za odpad. Snad s výjimkou znalců likérů, kteří je používají k výrobě amaretta. Třešňové pecky se však vyplatí uschovat, protože jejich vlastnosti se mohou v zimě hodit.

Třešňové pecky si dlouho udržují teplotu.

Tajnou vlastností třešňových pecek, která je málo známá, je jejich schopnost udržet si dlouho určitou teplotu. Proto je můžete použít jako studený obklad v horkých dnech, na modřiny nebo štípance od hmyzu a v zimě jako hřejivou náplast. Vlastnosti třešňových pecek již využívají firmy vyrábějící ekologické výrobky – na trhu jsou k dostání termofory vyrobené z třešňových pecek.. Místo toho, abyste za ně platili spoustu peněz, si je můžete vyrobit sami.

Nevyhazujte třešňové pecky. Usušte je a vložte do sáčku.

Jak vyrobit termofor z třešňových pecek? Návod je triviální:

Při výrobě třešňových džemů a jiných pochutin nevyhazujte po vydlabání ovoce pecky, ale dužinu důkladně očistěte.

    • Rozložte pecky na tác, kus papíru nebo do ploché nádoby a usušte je na teplém a suchém místě.
    • Jakmile jsou pecky suché, je čas na druhou fázi, kterou je ušití sáčku, do kterého budete třešňová srdíčka nakonec prosévat. Sáček by měl být vyroben z přírodního materiálu. Je na vás, jaký tvar mu dáte. Pokud nemáte šicí dovednosti, můžete si koupit hotový sáček.
    • Do sáčku vložte třešňové pecky a sešijte okraj.

    Jak použít sáček s třešňovými peckami?

    Sáček s třešňovými peckami, pokud ho dobře vychladíte v lednici, můžete použít jako obklad na modřiny a popáleniny. V horkých dnech přinese také ochlazení. Na druhou stranu, pokud sáček třešňových pecek v zimě zahřejete, bude z něj výborná domácí náhražka termoforu, která pomůže při revmatismu nebo menstruačních bolestech.

    Související články: Třešně a višně: Třešně a višně jsou vhodné pro děti, které se narodily v době, kdy se narodily, a pro děti, které se narodily v době, kdy se narodily:

    Třešeň přinese ovoce. V této době proveďte ošetření

    Jak a kdy prořezávat třešně? Držte se jednoho pravidla. Budete mít bohatou úrodu