Mnoho lidí považuje červenec za čas sklizně. Ukazuje se však, že v tomto měsíci můžete také zasít zeleninu. Co zasít v červenci na zeleninové zahradě? Podívejte se na seznam, doplňte si na svém pozemku prázdná místa a budete mít rychlou úrodu chutné a dobře vypadající zeleniny.

Chcete-li z léta vytěžit co nejvíce, nezapomeňte začít s výsevem zeleniny v červenci. Některé odrůdy porostou a přinesou bohatou úrodu navzdory bouřkám a horku.

Jakou zeleninu vysévat v červenci? Seznam meziplodin

Na začátku je užitečné uvědomit si rozdělení zeleniny do tří kategorií. První z nich je předplodina, která zahrnuje zeleninu s krátkou vegetační dobou. Druhým je listová zelenina, tj. ty, které mají dlouhou vegetační dobu v půdě. Zaměřme se však na posklizňové plodiny, tj. zelenina, která se na zahradě pěstuje po sklizni hlavní plodiny.

Jakou zeleninu vysévat v červenci? Zde je seznam meziplodin:

  • Špenát;
  • Čínské zelí;
  • kopr zahradní;
  • zimní česnek;
  • kedlubny;
  • Pažitka;
  • salát;
  • řeřicha.

Jak pěstovat meziplodiny? Nedělejte tyto chyby

Oblíbenou chybou při výsevu meziplodin je pěstování plodin ze stejné čeledi. Nezapomeňte, že Meziplodiny potřebují více zavlažování než hlavní plodiny..

Také červencové sazenice nemůžete hnojit dusíkem.. Místo toho zvolte hnojiva s vysokým obsahem draslíku, díky čemuž budou odolné vůči suchu a dalším nepříznivým podmínkám prostředí. Je u nich také menší pravděpodobnost výskytu chorob.

Nejen zelenina. Tyto květiny vysévejte v červenci

Ukazuje se, že v červenci lze vysévat nejen zeleninu, ale i květiny. Mluvíme o jednoletých i dvouletých rostlinách, tj. měsíček lékařský, čistec, klanopraška, nemesie, hrachor sladký..

Vyplatí se také zvolit divoké květiny, které budou v nadcházející sezóně jen lahodit oku. V tomto případě doporučujeme zvolit sedmikrásky, pomněnky, vlčí bob, macešky a macešky..

Související články:

Kamarádka zahrádkářka navrhla, co zasít v červenci. Zelenina, kterou budete mít i v pozdním podzimu

Díky tomu budou vaše rajčata zdravá, velká a krvavě červená. Stačí 3 čajové lžičky přípravku ve vodě.