životní styl

Proč zkušení zahradníci používají k ošetření sazenic rajčat roztok kyseliny jantarové? Zjistěte, jak pomáhá získat bohatou úrodu

1.3kviews

Kyselina jantarová se aktivně používá ve farmaceutickém průmyslu. Tato složka je součástí mnoha doplňků stravy jako osvědčený a účinný antioxidant, adaptogen a metabolický stimulant.

Proto si můžete koupit levný lék s kyselinou jantarovou téměř v každé lékárně. Obvykle je kyselina jantarová balena v tabletách (250 mg).

Každá tableta navíc obsahuje 100 mg účinné látky (kyselina jantarová), 10 mg kyseliny askorbové a pomocné látky.

Ukazuje se, že tyto tablety lze použít nejen jako doplněk stravy k posílení lidského organismu, ale také jako univerzální rostlinnou potravu v květinářství a pokojovém zahradnictví.

Živný roztok kyseliny jantarové je účinným adaptogenem a stimulátorem růstu pro všechny rostlinné organismy.

Podle recenzí bývalých dačičáků systematické používání roztoku kyseliny jantarové při pěstování sazenic rajčat, lilku, papriky, zelí, okurek a dalších druhů zeleniny a květin v domácích podmínkách výrazně zlepšuje podmínky pro vývoj sazenic a podporuje jejich aktivitu. aktivuje růst nadzemních i podzemních částí sazenic.

Jak správně používat kyselinu jantarovou při pěstování sazenic rajčat

1. Roztok se připravuje v poměru 1 tableta kyseliny jantarové (100 mg účinné látky, pozorně si přečtěte složení na obalu léku) na 0,5 litru čerstvé vody (bez chlóru a nečistot).
2. Tabletu rozdrtíme v hmoždíři na prášek, přidáme do sklenice horké vody (teplota +70-80 °C), zamícháme a necháme působit 15 minut do úplného rozpuštění.
3. Objem pracovního roztoku doplňte vodou o pokojové teplotě na 500 ml, nalijte do misky ručního postřikovače a postříkejte sazenice rajčat na listy.
4. Zbylý roztok nalijte pod kořeny rostlin. Navlhčete hroudu zeminy v nádobách pro výsadbu sazenic nebo pokojových květin.
5. Postup se doporučuje provádět v období vegetačního klidu sazenic (při vypnutých fytolampách a bez přímého slunečního záření). Optimální doba – brzy ráno nebo večer, po vypnutí dalších zdrojů světla.

Jantarovou kyselinou lze zalévat keře sazenic každé 2 týdny, počínaje fází tvorby prvního pravého listu.

Přínosy hnojení rajčat kyselinou jantarovou na listy:

posilují fytoimunitu;
urychluje tvorbu kořenových výhonků;
zlepšují podmínky pro příjem živin ze substrátu kořeny;
stimulace růstu vegetativní hmoty;
zvýšení odolnosti vůči nepříznivým faktorům;
zvýšení aklimatizace sazenic na novém místě po sklizni.
V poslední době se kyselina jantarová prodává v zahradnictvích také ve formě krystalického prášku. Tento výrobek je podobný léčivům a obsahuje účinnou látku v čisté formě. Pracovní roztok pro postřik sazenic rajčat se připravuje podle návodu na obalu.

Zkuste nakrmit sazenice rajčat kyselinou jantarovou a sami se přesvědčíte o účinnosti tohoto levného přípravku!

 

Leave a Response