životní styl

Jakékoli zelí na to jen čeká: po takovém krmení se zelí zvětší do neslušných rozměrů.

989views

V červenci zelí aktivně roste, proto je v tomto období důležité přihnojovat ho těmi hnojivy, která by zvětšila velikost klasů a posílila kulturu. Je lepší používat přírodní hnojiva, protože chemie se může v klasech hromadit a přinášet zdravotní újmu.

Dosáhnout potřebného výsledku bude možné, pokud použijete dřevěný popel, který byl získán spalováním olše a břízy. Popel z těchto stromů obsahuje velké množství vápníku a draslíku, které jsou pro každé zelí v této fázi vývoje nezbytné.

Stojí za zmínku, že k výživě kultury nemusíte připravovat žádné roztoky a hnojiva, protože stačí rozptýlit popel kolem keře zelí a také ho zapracovat do půdy. Pro jednu rostlinu budete mít pouze sklenici spálených dřevěných zbytků, uvádí na zenovém kanálu zahradník se zkušenostmi.

Po pohnojení každého keře je nutné porost zalít běžnou vodou. Další hnojení již nebude nutné, protože popel poskytne zelí výživu v dalších fázích vývoje.

Ti dačniki, kteří již popel na zelí použili, potvrzují, že toto hnojivo dokáže zvýšit velikost a kvalitu zelí i u těch nejbeznadějnějších odrůd.

Odkaz: Zelí by se mělo zalévat pozdě večer po západu slunce, aby se z něj odpařovalo méně vlhkosti. Množství vody může být různé a závisí na půdě.

Leave a Response