Jak udržujete květiny ve váze čerstvé? Vaší krásnou kyticí se můžete těšit mnohem déle, pokud provedete trik s oblíbeným čisticím prostředkem. Nemá totiž žádnou konkurenci. Prozradila mi to moje tchyně.

Ke kyticím se často dodává sáček kondicionéru spolu s návodem, jak prodloužit jejich čerstvost. Pokud dostanete květiny bez kondicionéru, není nic ztraceno.. Moje tchyně prozradila recept, jak je udržet v nejlepší kondici. Dobře se hodí i pro vaše vlastní květiny ze zahrady.

Co lze udělat pro to, aby květiny ve váze vydržely déle? Domácí způsob, jak udržet kytici příjemnou na pohled

Květiny mají rády sterilní podmínky a prostředí bez bakterií. Důležitá je nejen kvalita a množství vody, ale také ingredience, které do ní přidáváme. Moje tchyně mi prozradila speciální přísadu, která udrží její kytice dlouho neporušené. Stačí použít čisticí prostředek na toalety. Pomůže to zabránit zakalení vody, potlačí růst bakterií a udrží skleněnou vázu zářivě čistou. Každé tři dny vodu vyměňte a přidejte další bělidlo a cukr.

  1. Naplňte vázu 2 litry čerstvé studené vody.
  2. Přidejte 1 lžičku cukru.
  3. Přidejte půl čajové lžičky mycího prostředku.

K čemu lze použít lak na vlasy? Jednoduchý trik na padající listy a květiny

Pro květiny nebo listy, které mají tendenci opadávat, bude všelékem na tento problém lak na vlasy. Stačí jej rychle nastříkat na spodní stranu okvětních lístků.. Zabráníte tak jejich opadávání a udržíte je déle čerstvé. Navíc získají ještě intenzivnější barvu a nebudou tolik prášit. Můžete také nastříkat suché květinové nebo listové aranžmá.

Související články:

Květiny, o které není třeba pečovat. Pokojové rostliny, které nepotřebují pozornost

Tyto květiny kvetou v noci. Potěší svými barvami a neobvyklou vůní.