Nejen lidé, ale i rostliny mají své požadavky. Růže jsou krásné květiny, které zdobí nejednu zahradu. Abyste se mohli těšit z jejich krásy po celou sezónu, musíte mít na paměti několik důležitých věcí. Některé z nich nemají s péčí nic společného.

Růže jsou nejoblíbenější květiny, které si většina z nás vybírá pro pěstování na zahradě. Než se je rozhodnete vysadit, musíte se seznámit nejen s tím, jak o keře pečovat, hnojit je a stříhat. V procesu zdravého růstu je důležité také správné sousedství. Společenství je velmi důležité nejen mezi lidmi, ale i ve světě rostlin.

Zahradní růže nebudou růst v blízkosti těchto rostlin. Změňte jejich společnost

Při seznamování se specifiky růží jste jistě narazili na informace o vhodném umístění této rostliny. Jedná se o místa, na která dostanou hodně slunečního světla a které jsou chráněny před silnými poryvy větru. Květiny ocení půdu s kyselostí mezi 6 a 7 pH. Kromě toho musí být půda úrodná a dobře odvodněná. Proto vřesy, rododendrony, japonské skimie vypadávají jako potenciální sousedé královniny zahrady na prvním místě. a japonský pieris. Jedná se o rostliny, které vyžadují nízké pH – což je právě to, co charakterizuje silně kyselou půdu. Další v pořadí budou čemeřice zahradní a jazykovědci, stejně jako bahenní rostlina. Tito zástupci mají vysoké nároky na půdní vlhkost, což by mohlo vést k zahnívání kořenů růžic a následnému oslabení plodiny. Většina konfliktů vzniká kvůli problémům se substrátem a individuálním preferencím. Existují však druhy, jejichž společnost může perleťovci naší zahrady znepříjemnit život, a to navzdory stejným nárokům.

Nemoci růží souvisejí se společností, do které je vysadíte. Dopřejte svým květinám odpočinek

Chcete-li pěstovat krásné keře, další skupinou, která by neměla být v záhonu růží, jsou: větrná hupehena, ptačí zob obecný, mincovna, Bambus, Cherkassy a plíživý plíživec. Velké rostliny soupeří o vodu a živiny, které květiny potřebují ke svému růstu. Výše zmíněné druhy mají schopnost rychlého růstu, takže růže jim nemohou konkurovat jako rovný s rovným. Podobnou hrozbu představují i vysoké stromy, keře a trvalky. Ty připravují světlomilné květiny kromě minerálních látek i o sluneční světlo. Nedostatek se často stává příčinou mnoha chorob, jako je rez růžová, padlí a černá skvrnitost. Nejbezpečnějšími společníky však budou např. Levandule, rozchodnice růžová, šalvěj hlíznatá a pivoňka.

Související články:

Řez růží v létě. Co dělat, aby růže kvetly až do pozdního podzimu?

Nevyhazujte banánové slupky a „krmte“ jimi růže na zahradě.