životní styl

Rychlejší růst a plnější chuť: vyzkoušejte jednoduché přírodní hnojivo pro rajčata.

4kviews

Rajčata jsou oblíbeným letním ovocem mnoha lidí a my se těšíme na ta pravá, doma vypěstovaná, šťavnatá, voňavá, úžasně osvěžující a chutná.

Rajčata se však nesmějí zanedbávat a vyžadují pravidelnou pozornost a péči, takže pokud si pěstujete vlastní, víte, že byste je měli pravidelně a pečlivě hnojit.

Hnojivo pro rajčata si samozřejmě můžete vždy koupit v agroprodejnách, ale domácí hnojivo je vždy obzvlášť dobré a účinné a nic nestojí, jen je třeba vynaložit trochu úsilí na jeho výrobu.

Aby rajčata rostla rychleji a úspěšněji a zároveň měla lepší a plnější chuť, nabízíme vám velmi jednoduchý tip – hnojte je kopřivami .

Ano, čtete správně, tato možná mnohými nepříliš oblíbená rostlina sehraje velmi důležitou roli v nikdy lepším a krásnějším růstu vašich šťavnatých rajčat .

Jednoduché, ale účinné přírodní hnojivo vyrobíte tak, že namočíte kilogram čerstvých nebo 200 gramů sušených kopřiv do 10 litrů vody, kterou nalijete do plastového kbelíku, jak píše Agroclub, dobře promícháte a necháte asi dva týdny kvasit.

Spousta živin
Před zaléváním zřeďte výsledný přípravek běžnou vodou, protože je velmi silný, nejlépe v poměru 1:10 . Rajčata tímto roztokem zalévejte jednou za měsíc, obvykle však jednou za tři týdny.

Kromě kopřiv můžete přidat trochu řebříčku nebo komonice, takže přípravek bude ještě účinnější, ale také voňavější.

Živiny v tomto kopřivovém hnojivu jsou stejné, jaké obsahuje samotná rostlina a jsou užitečné pro ostatní rostliny i pro člověka, konkrétně mnoho minerálů, flavonoidů, esenciálních aminokyselin, bílkovin a vitaminů.

 

Leave a Response