životní styl

Toto 100% přírodní hnojivo je nejlepším řešením pro dobré pěstování rajčat.

1.8kviews

Tajemství velkých červených rajčat, na kterých si můžete pochutnávat celé léto? Domácí hnojivo, které lze přidat do nohou nebo postříkat.

Co by to bylo za léto bez dobrého salátu z červených a šťavnatých rajčat? A když jsou přímo ze zeleninové zahrádky, je to ještě lepší. Víme však, že pěstování rajčat není vždy snadné, protože tato plodová zelenina má velmi vysoké nároky na živiny. Pokud je nesplníme, u rajčat se objeví nedostatky a rozloučíme se s báječnou úrodou. Aby tedy byla letošní rajčata ještě krásnější, prozradíme vám tajemství zahrádkáře, které je přírodní a zároveň účinné: velmi snadno vyrobitelné domácí hnojivo.

Jak jste si již uvědomili, rajčata potřebují k dobrému růstu pravidelně hnojenou půdu. A místo používání drahých komerčních chemických hnojiv existuje stejně účinné řešení, které si můžete vyrobit sami. Při pěstování rajčata ocení zejména zředěný kopřivový hnůj, protože jim dodá dusík, který rajčata obzvlášť potřebují. Tím stimuluje růst rostlin tím, že podporuje rozvoj olistění. Obsahuje také nezbytné stopové prvky a minerální látky, které posilují odolnost rajčat vůči chorobám a škůdcům. Pravidelná aplikace kopřivového hnoje zlepšuje celkovou kondici rostlin rajčat, podporuje bohaté kvetení a přispívá k produkci kvalitnějších plodů.

Pro přípravu domácího kopřivového hnoje stačí nahrubo nasekat 500 g čerstvých kopřiv nebo 50 g sušených kopřiv a vložit je do misky s 5 litry vody. Směs pak nechte macerovat asi deset dní a občas ji promíchejte. Když tekutina ztmavne a začne silně zapáchat, je hnůj hotový. Směs sceďte, abyste odstranili veškeré zbytky, a tekutinu skladujte v plastových nebo skleněných lahvích.

Víme, proč je vaše prádlo hrubé, a existuje jednoduché řešení.
Chcete-li použít kopřivový hnůj k ošetření rajčat, je důležité ho správně naředit, abyste rostliny nespálili. Zřeďte jeden objem kopřivového hnoje v deseti objemech vody. Tento zředěný roztok aplikujte na základnu rostlin rajčat každých čtrnáct dní, zejména během vegetačního období. Zředěný kopřivový hnůj můžete použít také jako listový postřik, abyste zabránili napadení parazity a posílili přirozenou obranyschopnost rostlin.

Leave a Response