Vaření okurek není nejjednodušší úkol. Pokud uděláte chybu v jakékoli fázi, můžete se s lahodnou zeleninou rozloučit. Naštěstí mi tchyně prodala geniální patent, díky kterému budou okurky pokaždé dokonalé. Jak nakládáte okurky? Použijte jednu ne zcela běžnou ingredienci.

Nakládané okurky jsou vynikajícím doplňkem obědů, sendvičů nebo salátů. Nejlépe chutnají, když si je připravíte doma, ale ne vždy se nám tato činnost daří. Jak uvařit okurky, aby byly pevné a chutné? Přidejte k nim listy ovocných stromů a už to nikdy nebudete dělat jinak.

Co dát do okurek na vaření , aby byly pevné? Jedna přísada výrazně ovlivňuje jejich kvalitu

Vaření je proces, který pomáhá potraviny déle uchovat. Umožňuje nám vychutnat si chuť zeleniny po dobu několika měsíců. Využijte sezónu malých okurek a připravte si zavařování na zimu. Než začnete okurky zavařovat, nezapomeňte na třešňové listy. Jsou tajnou přísadou v okurkách mé tchyně. Nejenže zvýrazňují jejich chuť, ale také je pomáhají lépe uchovat. Ingredience, které budete potřebovat:

  • 5 kg mletých okurek,
  • 5 litrů vody,
  • 5 polévkových lžic kamenné soli (nejodizované),
  • 10 stroužků česneku,
  • 3 nasekané kořeny a 5 křenových listů,
  • 10 třešňových listů,
  • 5 snítek kopru s pažitkou,
  • zrnka pepře.

TIP! Marinádu si připravte s dostatečným předstihem, aby vychladla. Přiveďte hrnec s vodou k varu, rozpusťte v něm sůl a dejte stranou.

Okurky důkladně omyjte, očistěte a osušte na papírové utěrce. Připravte si 10 vypálených čtvrtlitrových sklenic. Do každé vložte třešňový list, půl křenového listu, trochu kopru, několik kousků křenového kořene, 2 – 3 zrnka pepře a stroužek česneku. Pak do nich pevně naaranžujte okurky a zalijte je tak, aby zeleninu zakryly. Sklenice uzavřete a nechte je několik dní stát na kuchyňské lince. Po uplynutí této doby je přeneste na tmavé a chladné místo, například do sklepa.

Co dělat s vodou z vařených okurek? Určitě ji použijte v kuchyni

Mnoho lidí vodu z vařených okurek po uvaření vylije a nevyužije prospěšné látky, které obsahuje. To je velká chyba, protože okurková voda obsahuje mnoho cenných vitaminů a minerálů, navíc má velký vliv na trávení nebo metabolismus. Pokud ji nemůžete pít přímo ze sklenice, nechte ji stát se základem polévky. Může obohatit chuť kyselé polévky, zelňačky nebo okurkové polévky. Můžete ho také použít ke kynutí tofu, výrobě domácího chleba nebo marinování masa.

Související články: Kuchyňská mouka, která se používá k přípravě pokrmů, je vhodná k přípravě pokrmů, které se používají v kuchyni:

Starodávný recept na okurky od mé babičky. Díky změně poměrů jsou křupavé a plné chuti.

Okurky sázím pouze japonskou metodou. Mají ocelové kořeny a rostou o 3 týdny rychleji.