životní styl

Brambory jsou za několik minut uvařené. Vyzkoušejte trik s mikrovlnnou troubou

2.2kviews

Štve vás někdy, že musíte čekat 20 minut, než se brambory uvaří? Naštěstí existuje jeden zázračný způsob, jak brambory výrazně urychlit.

Brambory v mikrovlnné troubě za pouhých 7 minut

Oloupejte brambory, nakrájejte je na kousky a vložte je do plastového sáčku (pevného, uzavíratelného) spolu se solí a oblíbeným kořením. Zalijte je několika lžícemi vody. Pak sáček na několika místech propíchněte vidličkou, aby mohla unikat pára. Tento balíček vložte do mikrovlnné trouby, kterou zapněte na plný výkon. Brambory vařte 7-8 minut.

Brambory ze škrabky na brambory

Pomoci může také hrnec na vaření. Oloupejte brambory a nakrájejte je na plátky široké asi 0,5 cm. V tlakovém hrnci rozpusťte dva plátky másla, přidejte brambory, osolte, opepřete a důkladně promíchejte, aby se brambory obalily máslem. Hrnec uzavřete a postavte na střední teplotu. Když uslyšíte prskání, snižte teplotu na minimum a nechte vařit dalších 5 minut. Nakonec hrnec vypněte z ohně a nechte ho zavřený, dokud se neuvolní bezpečnostní pojistka.

Malé kousky a horká voda

Čím menší brambory nakrájíte, tím rychleji se uvaří. Zároveň zapomeňte na vhození brambor do studené vody a jejich následné ohřátí na sporáku, které dobu vaření značně prodlouží. Vodu vařte v rychlovarné konvici.

Brambory si připravte předem

Pokud víte, že budete například druhý den spěchat na oběd, připravte si brambory předem. Buď je prostě uvařte den předem a v den D je ohřejte v mikrovlnné troubě, protože jakmile to uděláte, nic se nestane. Nebo je alespoň oloupejte, nakrájejte, ponořte do studené vody a dejte přes noc do lednice. Druhý den jen slijte starou vodu, zalijte je čerstvou horkou vodou z konvice a uvařte. Příprava předem ušetří alespoň 10 minut.

Leave a Response